NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Momente marcante pentru comunitatea din Heleşteni! Donaţie din partea unui ONG Francez

Săptămâna acțiunilor culturale ce a avut loc la Heleșteni, în care au fost implicate autoritățile locale alături de reprezentanții unui ONG din Franța, elevi ai școlilor și grădinițelor, profesori și preoți, s-a încheiat astăzi cu un spectacol în Căminul Cultural.

 

Comunitatea locală a primit drept donație o autospecială de pompieri, pentru intervenții la stingerea incendiilor.  

Pe lângă oaspeții francezi, alături de comunitate au mai fost prezenți astăzi prefectul județului Marian Serbescu, senatorul PSD Vasile Toma, reprezentanți ISU Iași și ai Centrului Cultural Județean.

Prefectul județului a acordat câte o diplomă primarului Constantin Hîra și delegației franceze în semn de apreciere a activității și implicării în viața social culturală. De asemena și comunitatea locală a răspuns în aceeași măsură oaspeților.

Senatorul Toma s-a declarat bucuros de numărul mare de copii prezenți la eveniment și a apreciat relațiile strânse de colaborare dintre cele două state, România și Franța.

La finalul discursurilor de astăzi, reprezentanții organizației nonguvernamentale “Amazing Grace” din Franța au înmânat cheia autospecialei coordonatorului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Heleșteni.

Pe parcursul acestei săptămâni, în comună s-au desfășurat activități cultural-sociale, prin care a fost marcată încă o etapă din cadrul proiectului “Dezvoltarea satului românesc”.   

Activitățile de astăzi s-au încheiat cu un spectacol artistic.

loading...
Advertisements

Related posts

Valea Seacă: Ultimele produse de la UE vor fi distribuite sâmbătă și duminică

Marius Parteni

Tânăr bătut cu furcile într-un parc din Ruginoasa

Dragoș Acalugaritei

Spectacole și daruri de Moș Crăciun pentru copiii din Brătești, Cozmești și Ciohorăni

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site