RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificarea organigramei Primăriei votată în unanimitate de aleșii locali

Consilierii locali au aprobat astăzi cu discuții minime, noua organigramă a Primăriei Municipiului Pașcani. Pe proiectul de hotărâre propus de primarul Marius Pintilie a intervenit doar fostul primar, Dumitru Pantazi, care a solicitat lămuriri pe două aspecte.

Acesta a dorit să afle în primă fază dacă Direcția de Asistență Socială care va funcționa în subordinea Consiliului Local are sau nu personalitate juridică.

„Doar două întrebări am. Unu: direcția socială va fi cu personalitate juridică? La cum e prevăzută în organigramă e în directa subordonare a Consiliului Local. Am verificat și așa este, inclusiv Direcția de Asistență Socială e sub subordinea Consiliului Local. Deci, de aici rezultă din organigramă că e cu personalitatea juridică,” a întrebat Dumitru Pantazi, consilier PSD.  

Răspunsul negativ a venit din partea secretarului general Irina Jitaru, care a explicat că legea permite ca serviciile din subordinea legislativului local să funcționeze și cu personalitate juridică și fără.

  

„Mai sunt servicii care sunt în subordinea Consiliului Local și nu au personalitate juridică. Legea prevede că pot fi cu sau fără personalitate juridică,” a explicat secretarul Irina Jitaru.

Pantazi a anunțat că votează organigrama, dar a mai solicitat lămuriri cu privire la impactul acestor modificări de organigramă asupra bugetului local.

„Eu votez, nu e o problemă cu asta, dar pun această întrebare pentru clarificare. Și doi: impactul bugetar l-ați calculat? L-ați evaluat față de organigrama aceasta? Vor fi fonduri suplimentare. Eu sunt întru totul de acord. Nu sunt împotrivă. Dar clarificați acest aspect,” a solicitat Dumitru Pantazi, consilier local PSD. 

Actualul primar Marius Pintilie a explicat că vor fi creșteri pe bugetul de salarii, dar că acestea au fost prevăzute în bugetul local.

„Legea prevede faptul că la Urbanism trebuie să avem direcție și că la Asistență Socială trebuie să avem direcție. Trebuiau făcute de mai demult, acum le-am pus pe organigramă. Dacă acolo vom avea organizate concursuri pentru funcția de director, directorii au de obicei salarii mai mari decât funcționarii de acum. E clar că există un impact asupra bugetului. Știți și dumneavoastră că în momentul în care s-a votat bugetul pe salarizare erau niște bani puși în plus pentru eventualele modificări. Mai mult decât atât, un lucru nou pe organigramă este faptul că am făcut acel Compartiment de parcări și administrare cimitir. Dorim să angajăm oameni acolo pentru a începe să prestăm aceste servicii așteptate de pășcăneni,” a explicat primarul Marius Pintilie.

Conform hotărârii aprobate, Serviciul de Asistență Socială va deveni direcție și va funcționa sub tutela Consiliului Local și în directa supraveghere a secretarului general Irina Jitaru. Această schimbare a mai fost susținută de Marius Pintilie, în anul 2016, atunci când se afla în opoziție și din postura de consilier local a avut o inițiativă asemănătoare, însă nu a primit voturile necesare în legislativul local.

O altă modificare semnificativă este transformarea Serviciului de Urbanism în Direcție și modificarea Direcției Administrative în Serviciu.

O schimbare radicală va fi și în organizarea Muzeului Municipal Pașcani care va căpăta personalitatea juridică și va avea mai mult personal, 8 angajați față de 3 cât sunt în prezent. Motivația acestei schimbări este dată de proiectul de Reabilitare a Palatului Cantacuzino, finanțat din bani europeni, în care Primăria s-a angajat că va organiza activitatea Muzeului Municipal. Activitatea acestuia va fi sub tutela Consiliului Local și coordonarea viceprimarului Cristian Rățoi.

Related posts

Concurs pentru ocuparea postului de adjunct comandant din cadrul secției de Pompieri Târgu Frumos (DOC)

Oana Cordoneanu

De când trebuie să montezi cauciucurile de iarnă

Redacția

Administrația Locală va amenaja noul cimitir anul acesta dacă bugetul o va permite

Teona Gherasim
Încarcă...