NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modernizarea pieței din vale a fost întârziată din cauza unei documentații dispărute din Primărie

I

Debandadă în documentele lăsate de fosta administrație, actualei conduceri a Primăriei. În ședința de Consiliu Local de astăzi s-a discutat despre stadiul proiectului de modernizare a pieții din vale. S-a interesat de acest subiect Gabriela Nedelcu, fost viceprimar al municipiului, actual consilier local.

Interpelarea a avut loc în contextul în care se discuta aprobarea unei hotărâri privind scoaterea la licitație a mai multor spații din acea piață.

„Având în vedere că sunt vizate foarte multe casete și spații din piața vale, vreau să vă întreb domnule Pintilie când este gata proiectarea și când încep lucrările de modernizare a pieței din vale?,” a întrebat Gabriela Nedelcu, consilier local din partea PSD.

Situația a fost explicată pe larg de administratorul public Claudiu Bodoașcă. Acesta a arătat că a fost semnat contractul de proiectare cu o firmă, cu un termen de execuție de 4 luni. După o lună de zile acest contract a fost suspendat deoarece funcționarii publici nu au mai găsit studiul de fezabilitate și expertiza halei din vale pentru a le preda consultantului. Între timp, executantul acestor documente a transmis către Primărie din nou studiul de fezabilitate și expertiza, iar proiectantul a reluat munca.

  

„În ceea ce privește stadiul împlementării proiectului de la piață. Această achiziție a fost făcută extern. Așa ați hotărât dumneavoastră. Pentru lucrările din piața vale s-a ocupat o firmă externă, iar responsabil a fost domnul Zanet. S-a semnat achiziția serviciului de proiectare, iar acesta va dura 4 luni de zile. S-a dat ordin de începere a lucrării pentru începerea proiectării. După o lună de zile au venit și au solicitat întreruperea proiectării, deoarece, surpriză, în Primărie nu se găsește studiul de fezabilitate și în special cel la clădirea veche. Le-am căutat peste tot și nu le-am găsit. L-am sunat chiar și pe fostul administrator public. Atunci a trebuit să rugăm firma de la Botoșani să ni le pună din nou la dispoziție. Acum s-a reînceput proiectarea si va dura 4 luni de zile”, a explicat situația Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului.

Pe același subiect primarul Marius Pintilie a ținut să le mulțumească comercianților care aleg să vină și să facă comerț în piața din vale, numindu-i „niște curajoși”.

„Toți știm cum arată piața din vale. Care comercianți mai vin acolo și vor să închirieze eu îi consider curajoși și le transmit mulțumirile mele. Asta e situația acolo, piața din vale nu mai reprezintă un punct de atracție pentru clienți, pentru că ușor, ușor se mută către comerțul modern. De asta zic că proiectul cu reabilitarea pieții din vale este bun, dar trebuia să fie făcut în urmă cu 20 de ani. Între timp, comerțul s-a modernizat, au apărut centre comerciale cu parcări mari, cu cărucioare, cu spații deschise. Noi suntem rămași în urmă. Acum ne străduim să îndreptăm aceste lucruri,” a spus Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Cel mai propbabil lucrările de modernizare a pieții din vale vor fi demarate anul acesta și finalizarea lor va fi pe parcursul anului 2022.

Advertisements

Related posts

Se extinde rețeaua de apă la Vânători

Redacția

Absolvenţii de facultăţi cu profil economic vor fi angajaţi la ANAF fără concurs

Redacția

Raport în fața consilierilor: RAGCL pregătită să furnizeze agent termic. Georgeta Sandu îi sfătuie pe consilieri să decidă cui îi este facturată cota comună. Consilierul Mihuț propune acordarea de ajutoare pentru montarea de centrale termice de apartament

Răzvan Grecu
Încarcă...