NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Moartea învăluită în mister a unui tânăr sedat în spital. Tatăl, tratat cu indiferență de autorități

Drama familiei a fost amplificată de faptul că nu poate afla informaţii despre ce s-a întâmplat la Institutul “Socola”, unde, în câteva ore de la internare, tânărul a intrat în comă profundă. A fost transportat imediat la Spitalul “Sf. Spiridon”, dar după câteva zile a decedat la Terapie Intensivă. Bărbatul venise pe picioarele lui la Urgenţe, la Spitalul de Neurochirurgie. Tatăl său a cerut informaţii despre tratament la Institutul “Socola”, dar a fost refuzat pe motiv că nu a fost desemnat reprezentant legal de către pacientul decedat.

O familie din judeţul Iaşi trăieşte de patru luni o adevărată dramă, după ce băiatul familiei, de 32 de ani, a intrat în comă şi a decedat la spital. Transportat la Urgenţe la Spitalul de Neurochirurgie pentru că se simţea rău, medicii au cerut analize de la Spitalul “Sf. Spiridon”, dar şi un control psihiatric de la Institutul Socola. La numai câteva ore de la internarea pentru controlul psihiatric, bărbatul a intrat în comă şi a fost transferat la “Sfântul Spiridon”, unde a decedat la Terapie Intensivă. Deşi a fost stabilit un diagnostic, părinţilor nu li s-a explicat de ce a murit fiul lor, preţ de mai bine de trei luni. După ce a fost ignorat de autorităţi şi instituţii, tatăl bărbatului vrea să se adreseze instanţei pentru a afla ce s-a întâmplat.

Drama familiei Pascal din comuna Miroslava a început în aprilie 2021, pe data de 19, atunci când Mihai Daniel Pascal, fiul cunoscutului lider de sindicat din municipiul Iaşi, Ion Pascal, a ajuns la spital. Bărbatul în vârstă de 32 de ani a acuzat o stare de rău, iar în jurul orei 17, tatăl său l-a transportat cu maşina la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Oblu” din Iaşi. Ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, fiul familiei a fost ţinut sub supraveghere câteva ore, dar nu a fost internat. Medicii au recomandat însă efectuarea unor analize medicale la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie, de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”, şi un control psihiatric la Institutul de Psihiatrie “Socola”. Ziua următoare, tatăl şi fiul au ajuns la cabinetul doctorului Ovidiu Alexinschi, din cadrul Institutului “Socola”, pentru programarea unei internări de o zi pentru investigaţii medicale. Programarea a fost făcută pentru următoarea zi, de dimineaţă. Pe 21 aprilie, tatăl şi fiul au ajuns la Pavilionul II Bărbaţi, din cadrul Institutului “Socola”, unde bărbatul de 32 de ani a fost văzut de un doctor rezident şi internat conform programării.

Cu toate că bărbatul venise cu haine de acasă şi cu toate cele necesare, acesta nu a fost lăsat să intre cu niciun bun asupra sa, fiind interzis să fie internat cu hainele cu care era îmbrăcat, ceasul şi telefonul. El a primit însă o pereche de schimburi cu care să se îmbrace pe întregul parcurs al controlului psihiatric. Rămas fără telefon asupra sa, bărbatul nu a mai putut ţine legătura cu familia pentru aproape 24 de ore. În jurul orei 7, pe 22 aprilie, tatălui i s-a adus la cunoştinţă că în noaptea anterioară bărbatului i s-a făcut rău şi că a fost trimis cu salvarea la Spitalul “Sfântul Spiridon”, dar şi că în ambulanţă a făcut infarct miocardic. În realitate, bărbatul de 32 de ani a fost externat de la Institutul “Socola” în jurul orei 16, conform unui răspuns semnat de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi. Mai exact, la ora 15:52 a fost înregistrată o solicitare de transfer a pacientului la Spitalul “Sfântul Spiridon”, diagnosticat cu hipotensiune, tahicardie sinusală, delirium tremens, EPP standard. Solicitarea a fost încadrată pe cod roşu de urgenţă, iar la ora 15:54 a fost cuplată echipajului 102, compus din medic, asistent medical şi ambulanţier. Zece minute mai târziu, la ora 16:04, echipajul medical a ajuns la Institutul “Socola” pentru preluarea pacientului. Medicii de pe ambulanţă l-au găsit pe acesta în decubit dorsal, în salon, cu perfuzie cu ser fiziologic, febril cu 40 de grade Celsius, comatos (comă de gradul patru). Ulterior examinării de către medicul de pe ambulanţă, pacientul a primit un tratament cu antitermic şi i-a fost administrat oxigen pe mască facială, după care a fost transportat la ambulanţă pentru a fi dus la spital. Ajuns la Spitalul “Sfântul Spiridon”, pacientul a fost internat la Terapie Intensivă. Cu toate că a fost intubat şi ţinut sub supraveghere, bărbatul de 32 de ani a decedat pe data de 2 mai.

  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Dezvăluirile soției preotului sinucigaș: „Păcate foarte grele“. Își făcuse testamentul

Redacția

Este oficial! Masca rămâne obligatorie în județul Iași

Redacția

Un pacient târăște victimele de la Colectiv în instanță, ca să câștige un proces delicat

Redacția
Încarcă...