NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Mitul că tabletele au un rol negativ pentru copii, distrus la Iaşi

Universitatea Alexandru Ioan Cuza a fost gazda unei dezbateri privind „Manualul Digital şi Auxiliarele lui”. Subiectul manualelor digitale în rândul nativilor digitali a suscitat interesul cadrelor didactice, directorilor de licee şi şcoli, profesorilor universitari şi doctoranzilor de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, şi Facultatea de Informatică.

În cadrul dezbaterii a fost prezentată şi lansat şi primul auxiliar digital EduPrim, clasa I şi clasa a II, precum şi a platformei EduPrim.ro, care au fost omologate recent de Ministerul Educaţiei. „Platforma noastră permite ca după ce elevul rezolvă testul platform îi arată cum trebuiau rezolvate întrebările greşite. Ulterior, atât părinţii cât şi elevii pot vedea pe platform nu doar nota dar şi competenţa care nu a fost însuşită de elevul respectiv. Asta, după părerea noastră, pentru fiecare învăţător care foloseşte această platformă va duce la o activitate şi la o învăţare cu adevărat centrată pe elev. Învăţătorul va şti în orice moment ce competenţă nu a fost atinsă de fiecare elev. Mai mult, cu ajutorul platformei vedem şi un istoric al acestor competenţe şi evoluţia elevului”, a spus prof. Oana Mirela Ichim, directoarea Şcolii Gimnaziale „Titu Maiorescu”.

Proiectul privind utilizarea manualului digital în învăţământul primar a fost derulat începând cu anul şcolar 2014-2015 la Şcoala Gimnazială Titu Maiorescu, de o echipă de învăţători, informaticieni, pedagogi, psihologi şi profesori universitari. „În 2014, împreună cu Şcoala Titu Maiorescu proiectul a prins contur. Ideea a pornit de la întrebarea ce facem cu nativii digitali? Vorbim despre ei, intrăm în conflict cu ei, suntem mai dispuşi să intrăm în conflict decât să fim dispuşi să aflăm ce le trebuie? În cadrul proiectului i-am pus pe elevi să lucreze pe manualul digital, pe de o parte, iar pe de alta s-a lucrat la elaborarea unui auxiliar digital pentru că manualele produse în 2013 nu aveau aceeaşi interactivitate sau nu satisfac nevoia de interactivitate aşa cum este simţită de învăţători şi mai ales de elevi. Reuşita cea mare este pentru echipa întreagă, o echipă mixtă de specialişti. Se poate lucra cu tablete. Am vrut să distrugem mitul că tabletele au un rol negativ dar în acelaşi timp să ponderăm şi entuziasmul celor care spun că totul va depinde de tabletă. Lăudabil este că, odată omologat, acest proiect de cercetare va putea fi folosit mai departe de şcoli”, a spus prof.univ.emerit dr Laurenţiu Şoitu, unul dintre coordonatorii proiectului. 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Un cinematograf ieșean, pe lista scurtă de investiţii a Guvernului

Redacția

Crăciun şi Revelion fără zăpadă! Ninsorile vin la jumătatea lunii ianuarie

Redacția

8 profesori ieşeni din 10 au primit calificativul „Foarte bine“ la inspecţie

Redacția
Încarcă...