NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Miting pentru susținerea proiectelor A7 și A8, pe 10 aprilie la Cristești!

Drumul European 85, intersecția din Cristești spre Târgu Neamț și Suceava, va fi sâmbătă, 10 aprilie, punctul de întâlnire al unui miting pentru susținerea Autostrăzilor Moldovei. Organizatorii sunt cei de la „Împreună pentru Moldova”.

Punctul de întâlnire este considerat intersecţia Autostrăzii A7 – „Autostrada Moldovei” cu A8 – „Autostrada Unirii”, primul drum de mare viteză cu Lege în Parlament. Motivul mitingului este includerea unor tronsoane din A7 şi A8 la finanţare prin PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.  

Ion Apostol, președinte asociației „Împreună pentru A8” spune că la eveniment sunt așteptați să participe oameni din județele Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Ora de întâlnire este 12.00. Cei care vor pleca din Iași vor face un popas în centrul municipiului Pașcani sâmbătă, în jurul orelor 11.15. După discuțiile de la locul de întâlnire din Cristești, se va porni într-o caravană rutieră spre castelul de apă de la intersecția drumurilor ce vin dinspre Târgu Frumos și Suceava, înainte de localitatea Horia.

  

Dacă pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Bacău – Paşcani finanţarea prin PNRR are şanse destul de mari pentru că cel puţin primele două tronsoane pot fi scoase la licitaţie pentru execuţie până la sfârşitul anului, pentru A8 situaţia este ceva mai complicată.  

Documentul oficial prezentat în Guvern pe 19 martie se referă la „anumite secţiuni”, cel mai probabil fiind vorba despre capetele Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi Târgu Neamţ – Moţca, unde documentaţiile tehnice sunt mai avansate şi ar putea fi lansată licitaţia pentru execuţie.

Advertisements

Related posts

Fulgi de bucurie – Carnaval de Crăciun la Liceul Tehnologic Trinitas din Târgu Frumos

Ema Roman

29 octombrie – Ziua Internațională a Internetului. Care este cel mai vechi site din lume

Redacția

Doi tineri din zona Pașcani, au fost selectați la un festival-concurs internațional de folclor românesc

Oana Cordoneanu
Încarcă...