NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

”Miron Costin” și ”Unirea”: Acreditare europeană prin programele Erasmus

15 acreditări Erasmus pentru școlile din din județ, și Inspectoratul Școlar. Printre unitățile de învățământ se numără și două din municipiul Pașcani: Colegiul Tehnic CF ”Unirea” și Liceul Teoretic ”Miron Costin”.

”Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani a obținut Acreditarea Erasmus + pentru o perioadă de 3 ani având ca obiectiv principal formarea a 30 de cadre didactice prin participarea acestora  la cursuri de dezvoltare a competențelor digitale cu scopul de a crește atractivitatea orelor față-în-față dar și în mediul online și pentru a facilita utilizarea dispozitivelor moderne în procesul educațional; familiarizarea cadrelor didactice cu metode moderne, inovatoare și interactive ce vor fi utilizate în procesul de predare – evaluare pentru facilitarea integrării elevilor cu CES și  a celor cu dificultăți de învățare; și îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor despre standardele educaționale europene care vor oferi exemple de bune practici în managementul instituțiilor de învățământ și care vor duce la internaționalizarea instituției noastre. Acreditarea Erasmus este un instrument pentru organizațiile din sectoarele educația adulților, formarea profesională (VET) și educație școlară care doresc să se implice în proiecte și activități de schimb și cooperarea transfrontalieră. Organizațiile acreditate Erasmus vor avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1 în cadrul viitorului Program 2021-2027.Obținerea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a realizat un plan de implementare a activităților de mobilitate de înaltă calitate ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației. Acest plan se numește Plan Erasmus și este o parte cheie a solicitării de acreditare Erasmus”.

”De astăzi, Colegiul UNIREA are acreditare europeană prin programele Erasmus pentru formare profesională. Asta înseamnă activități de mobilitate europeană de înaltă calitate pentru elevii și profesorii noștri în următorii cinci ani. Colegiul UNIREA, organizație acreditată Erasmus va avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1 în cadrul viitorului Program 2021-2027.Felicitări echipei de proiect pentru obținerea acreditării Erasmus, doamnele profesor Iuliana Costea și Anca Tătaru!”.

Advertisements

Related posts

Albastru pentru solidaritate! Alătură-te nouă în campania de conștientizare a autismului!

Redacția

28 FEBRUARIE – ZIUA PROTECŢIEI CIVILE DIN ROMÂNIA. Pășcănenii sunt așteptați în vizită la subunitatea de pompieri din municipiu

Redacția

Grampet Group a donat un aparat de testare COVID -19, performant, spitalului din Deva. Alte două vor ajunge la Iași și Craiova

Redacția
Încarcă...