NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mircea Geoană: În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, la finalul reuniunii miniştrilor de externe din NATO, că intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război, şi că în următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre.

Mircea GeoanăFoto: Gints Ivuskans / AFP / Profimedia

”Susţinem Ucraina, susţinem şi protejăm spaţiul euro-atlantic şi angajăm liderii noştri la nivel global pentru a putea să aşezăm o ordine mondială bazată pe reguli şi nu pe legea junglei”, a mai declarat Mircea Geoană, după reuniune.

  

”La şase săptămâni de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, intrăm într-un moment de inflexiune pentru acest război.În următoarea perioadă, forţele ruseşti se regrupează pentru a lansa, în intervalul imediat de timp, o nouă ofensivă pentru ocuparea regiunii Donbas şi a sudului Ucrainei, inclusiv pentru controlul asupra nordului Mării Negre”, a spus el.

Advertisements

Mircea Geoană a afirmat că ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a fost prezent la reuniunea NATO şi a avut şi o întâlnire bilaterală cu oficialul ucrainean.

Advertisements

”A vorbit ca întotdeauna convingător, pragmatic şi pasional în faţa miniştrilor de externe din NATO.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Aurescu, după discuţiile ministrul de Externe al Ungariei: „Am propus măsuri pentru a uşura tranzitul frontierei”. Ce noi puncte de trecere sunt deschise

Redacția

Nou scandal în PMP. Tomac: Consiliul Executiv Naţional convocat de Diaconescu nu există ca structură de conducere. Ce spune Cristian Diaconescu

Redacția

Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri” – președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site