RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Minor de 17 ani, reţinut pentru furtul a două autoturisme

Un adolescent de 17 ani, din comuna Răuseni, a fost reţinut după ce a furat două autoturisme şi le-a condus fără a deţine permis de conducere, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 5 iulie 2020, a sustras două autovehicule de pe raza localităţii Răuseni, pe care le-a condus pe drumul judeţean DJ 282, dinspre Răuseni înspre Hlipiceni, primul autovehicul fiind abandonat într-un lan de porumb, iar cel de-al doilea, întrucât avea o anvelopă spartă, l-a oprit pe marginea părţii carosabile, loc în care a fost identificat de organele de poliţie’, a afirmat Nenişcu.

Din primul autovehicul, tânărul a sustras, dintr-un portofel aflat în portieră, suma de 50 de lei.

  

Întrucât emana halenă alcoolică, adolescentul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă, ulterior, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

El este cercetat acum sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, furt calificat, conducere fără permis şi refuz de prelevare de mostre biologice.

Tânărul a fost introdus în arestul IPJ Botoşani, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

RADIO IASI

Related posts

Cercetați de polițiști pentru furtul unei biciclete

Redacția

Șofer prins de polițiștii pășcăneni cu asigurare auto falsă

Redacția

Dosar penal pentru un minor care a condus un moped neînmatriculat

Redacția
Încarcă...