RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul ucrainean de externe, despre semnarea acordului de gaze între Ungaria şi Gazprom: Vom răspunde la această lovitură din partea Ungariei

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a reacţionat la decizia Ungariei de a semna cu Gazprom un acord de achiziţionare de gaze naturale pe rute care ocolesc Ucraina, transmite RBC, citată de Rador.

Potrivit ministrului de la Kiev, „Ucraina va răspunde la această lovitură din partea Ungariei”. Kuleba a amintit că Ucraina a amânat deja o reuniune a Comisiei interguvernamentale ucraineano-ungare pentru cooperare economică, dar a subliniat că „acesta nu este ultimul pas al părții ucrainene ca răspuns la acest contract”.

„Amânarea reuniunii nu este doar un pas politic, Comisia fiind principalul organism de cooperare bilaterală. Vom lua şi alte măsuri pentru a proteja interesele naționale ale Ucrainei în această situație” – a avertizat şeful diplomaţiei ucrainene. Kuleba a calificat semnarea acestui contract de aprovizionare cu gaze pe rute care ocolesc teritoriul ucrainean drept „o lovitură pentru Ucraina”.

„Ungaria a dat o lovitură relațiilor ucraineano-ungare prin excluderea conductei de gaz ucrainene din schema de aprovizionare cu gaze din Rusia. Aceasta este o lovitură și trebuie să răspundem în consecință. Nu este loc de regrete sau compătimiri” – a subliniat ministrul ucrainean de externe.

  

RBC aminteşte că, după semnarea de către Ungaria și Rusia a unui contract pe termen lung pentru furnizarea de gaze pe rute care ocolesc Ucraina,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Botoșănenii au ieșit în stradă pentru a șasea zi, consecutiv / ”E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor”

Redacția

Comisia Europeană cere Consiliului UE să permită aderarea României și Bulgariei la Schengen

Redacția

Prognoza meteo: Vine iarna adevărată. Când loveşte valul de aer polar şi ce fenomene extreme ne aşteaptă

Redacția
Încarcă...