RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Ministrul Transporturilor ne dă speranțe: ”Avem acum un proiect de la Târgu Frumos la Lețcani pe PNRR”

Ministrul Transporturilor a confirmat marți că va forța prin PNRR finanțarea europeană pentru tronsonul de autostradă Lețcani – Târgu Frumos, plus capetele de autostradă pe sectorul montan (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Târgu Neamț – Moțca).

”E nedrept ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, Moldova a fost văduvită în raport ce celelalte regiuni istorice. De asta încerc să forțez proiectele A7 și A8. La primul începem în acest an lucrarea și sper ca până în 2024, poate 2025 să se circule pe autostradă de la Ploiești la Pașcani.

Pentru proiectul A8 e ceva mai greu dar avem un proiect să prindem acum, pe PNRR tronsonul Lețcani – Târgu Frumos, plus capetele de autostradă pe sectorul montan, Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Târgu Neamț – Moțca”, a spus ministrul Cătălin Drulă la Europa FM.         

Reamintim, includerea tronsonului Lețcani – Târgu Frumos, cu realizarea de șosele de centură la Podu Iloaie și  Târgu Frumos, e propunerea activiștilor pro-autostradă.

  

Întrebat de un ascultător Europa FM ”de ce Moldova nu are nimic dar celelalte regiuni au investiții mari”, ministrul Transporturilor a susținut că ”politicienii Moldovei din ultimii 30 de ani sunt de vină în primul rând pentru că nu s-a construit nici o autostradă”.  

top iasi

Related posts

Doi spărgători de case, prinşi la câteva minute după ultima lovitură. Sentința dată de Judecătoria Pașcani

Redacția

Liga a IV-a Iași: CSM Pașcani – Stejarul Bârnova 3-1!

Marius Parteni

Patru depozite cu stații GPL în municipiul Pașcani. Comisie pentru verificarea activității acestora, în județ

Marius Parteni
Încarcă...