NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul Transporturilor anunță oficial că vrea să aloce 500 milioane euro pentru a începe acum autostrada pe tronsonul Lețcani – Târgu Frumos

Ministrul Transporturilor a declarat la postul de televiziune B1TV că va forța alocarea de fonduri europene prin PNRR pentru tronsonul Iași – Târgu Frumos. 

”Încercăm să vedem cum poate proiectantul să predea mai repede proiectul pe tronsonul Lețcani Târgu Frumos. E o zonă critică acolo cu foarte multe accidente. Încercăm să începem acei 30 de km acum, prin PNRR. Deci sper să începem cu 30 de km aici de la Lețcani la Târgu Frumos, încă 30 de km de la Moțca la Târgu Neamț și încă 30 de la Târgu Mureș la Miercurea Nirajului. Trebuie să vedem începută autostrada A8”, a spus Cătălin Drulă.          

Atenție, e prima oară când ministrul Transporturilor își asumă public începerea tronsonului Iași – Târgu Frumos încă de pe acum, o decizie curajoasă care poate salva Moldova de la sărăcie.           

Amatorii de la USR Iași habar n-au

Deși ministrul Transporturilor e membru USR nimeni de la filiala locală a acestui partid nu are habar de uriașa infuzie de capital pregătită (tronsonul Lețcani – Târgu Frumos înseamnă minim 500 milioane euro pentru construirea de șosele de centură la Podu Iloaie și Târgu Frumos, plus centura nord a Iașului, iar între ele șosea în regim de autostradă)         

  

De trei zile de când Drulă a admis public asumarea acestei investiții USR-iștii ieșeni care au cumpărat spații publicitare în media locală spun tot felul de trăsnăi dar nici unul nu vorbește despre bomba momentului. Ceea ce înseamnă fie că la USR Iași e haos total și ”nu știe stânga ce face dreapta”, fie USR-iștii locali admit că sunt prea mici pentru războaie atât de mari cum ar fi obținerea de bani pentru autostradă.  

Activiștii pro autostradă știu dar nu îndrăznesc încă să se bucure

Pentru că sunt clar mai interesați decât parlamentarii de această durere a Iașului, activiștii proautostradă știu ce a declarat ministrul Transporturilor dar nu au curajul să se bucure. Nu încă.           

Deocamdată par să fi îndulcit un pic tonul răznoinic – dacă vineri amenințau cu ”revoluție” pe 8 martie în fața sediului CNAIR, duminică 28 februarie păreau să aștepte o confirmare oficială a poziției ministrului, confirmare ce ar urma să fie făcută la ședința CNAIR de luni 1 martie.          

”Luni 1 Martie 2021 așteptăm un răspuns oficial din partea CNAIR în legătură cu: – numele executantului SF-ului și Proiectului pe tronsonul Tg.Neamt – Iași – Ungheni.  – situația finanțării prin PNRR la solicitarea noastră de acum patru săptămâni. 

Continuarea pe topiasi.ro

Advertisements

Related posts

Funcționar public blocat să vorbească, pentru că a avut curajul să explice anumite derapaje ale celor care conduc Pașcaniul!

Marius Parteni

Spaţii de închiriat în piețele din Pașcani

Ema Roman

Primăria Pașcani primește cereri pentru ajutorul la încălzire

Redacția
Încarcă...