RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ministrul Sănătăţii, la Iaşi: „Putem vorbi de relaxare când numărul cazurilor scade două săptămâni la rând“

Ministrul Tătaru a aflat şi de conflictul dintre dr. Carmen Dorobăţ şi dr. Mihnea Hurmuzache.

Ministrul Sănătăţii a efectuat sâmbătă, 2 mai, o vizită de lucru la mai multe unităţi medicale din Iaşi. Nelu Tătaru a analizat situaţia şi a verificat circuitele de la Spitalul de Neurochirurgie, Maternitatea „Elena Doamna“, Maternitatea „Cuza Vodă“ şi Spitalul de Boli Infecţioase, unde a făcut şi o serie de declaraţii.

În discursul său, acesta a abordat şi subiectul conflictului dintre managerul de la Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, şi medicul Mihnea Hurmuzache.

Acesta din urmă a vorbit public despre faptul că unitatea medicală nu primea pacienţi din alte judeţe, fiind contrazis de manager, apoi a acuzat faptul că a fost băgat în Comisia de Disciplină după declaraţiile sale şi mai apoi propus pentru transfer la Spitalul Judeţean din Suceava.

  

La rândul său, managerul Carmen Dorobăţ a explicat că acesta a fost unul dintre cei trei medici – cadre didactice care au fost propuşi pentru detaşare către Suceava, în urma unei solicitări venite de la Bucureşti, prin DSP, şi că nu a fost vorba despre o răzbunare personală.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a luat la cunoştinţă acest conflict, dar că trebuie să discute cu toate părţile implicate, şi a cerut solidaritate în interiorul corpului medical.

„În momentul de faţă sunt 169 de pacienţi internaţi aici, cinci dintre ei la Terapie Intensivă, sunt cam din toate judeţele Moldovei. Corpul medical ar trebui să fie unit în această perioadă şi capacitat pentru a salva pacienţii. Este o anchetă locală momentan, făcută la nivelul spitalului, am vorbit cu doamna manager, am aflat punctul ei de vedere, rămâne să vorbesc cu medicul Hurmuzache, nu m-am întâlnit cu el cât am fost la Suceava şi nu am vorbit până în prezent“, a declarat Nelu Tătaru.

„Încă avem focare noi“

Ministrul a vorbit din nou despre faptul că nu ar trebui să se pună foarte mult accentul pe relaxare după momentul 15 mai în contextul în care suntem departe de a îndeplini condiţiile epidemiologice pentru a renunţa la unele dintre restricţii.

Nelu Tătaru a spus că suntem în continuare pe panta ascendentă a curbei, există focare noi, numărul deceselor creşte zilnic, la fel ca cel al cazurilor noi, de aceea e prematură discuţia cu privire la relaxarea măsurilor.

Nu mă gândesc la relaxare, putem spera la ea, dar până la 15 mai nu mă gândesc la asta. Suntem pe panta ascendentă, avem multe persoane internate la Terapie Intensivă, pe suport pulmonar, cardio-vascular. Când veţi vedea două săptămâni de scădere continuă a numărului de cazuri, a celor din Terapie Intensivă, când va scădea prezenţa în unităţile de primire urgenţe, atunci putem vorbi de relaxare“, a punctat Nelu Tătaru în vizita sa de la Iaşi.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Iași: Primul deces provocat de varianta Omicron, în România. O femeie de 75 de ani, nevaccinată – surse

Redacția

CCR discută sesizarea pe legea ce ar permite anumitor medici să ocupe funcţii de conducere până la 70 de ani

Redacția

Pacienți ținuți împotriva voinței lor în spitalul din Piatra Neamţ

Redacția
Încarcă...