RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ministrul sănătăţii dă asigurări că problema medicamentelor va fi rezolvată în scurt timp

Problema medicamentelor va fi rezolvată în scurt timp – a dat asigurări ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu. El a precizat că se discută deja în acest sens cu autorităţile implicate:

 

Patriciu Achimaş-Cadariu: Am demarat de săptămâni de zile întâln iri cu toţi actorii implicaţi, cu pacienţii în primul rând, cu firmele de medicamente şi suntem pe cale de a soluţiona această problemă în cel mai scurt timp.

  

Producătorii însă, atrag atenţia din nou că unele pastile ar putea dispărea de pe piaţă, pentru că sunt considerate nerentabile. Potrivit redactorului nostru, Marilena Frâncu, în ultimul an Agenţia Naţională a Medicamentului a primit peste o mie de notificări în acest sens. Autorităţile în domeniu au la dispoziţie un an ca să găsească soluţii terapeutice alternative, astfel încât tratamentele pacienţilor să nu fie întrerupte – a spus vicepreşedintele Agenţiei, Marius Tănase:

Marius Tănase: Au fost 1.175 de notificări de necomercializare din care 90 au fost din cauze de producţie, restul de 1.085 din cauze de natură comercială. Pentru 901 avem alternativă pe piaţă. Pentru celelalte căutăm alternativă. În momentul în care el notifică că nu mai vrea să comercializeze în România e o perioadă de 12 luni în care este obligat să pună medicamentul pe piaţă, timp în care noi ne putem orienta spre alte produse.

 

 Sursa: radioiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cum va fi vremea în regiunea Moldovei în următoarele două săptămâni

Redacția

O pășcăneancă în șoc hemoragic a fost transportată cu elicopterul Smurd la Iași. Unei alte femei i s-a făcut rău în parcare la Kaufland

Oana Cordoneanu

Controverse privind concediul medical pentru pacienții cu coronavirus care pleacă din spital

Redacția
Încarcă...