NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ministrul Muncii: Orice majorare legată de pensii o să fie anunţată atunci când este deja decisă

turcan-insista:-spunem-„la-multi-ani,-eminescu”-in-fiecare-an-de-15-ianuarie-/-cat-despre-baronii-psd-cu-4-clase-si-doctorate-furate,-vor-avea-muzeul-lor-–-jilava

Orice majorare legată de pensii va fi anunţată atunci când va fi deja decisă, a declarat, luni seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan, adăugând că nu va susţine niciodată speculaţii legate de procentul de majorare a pensiilor.

‘Avem discuţii cu privire la modul cum vor evolua pensiile începând cu anul viitor, însă ca ministru al Muncii am responsabilitatea ca orice majorare legată de pensii să fie anunţată atunci când ea este deja decisă. Nu voi susţine niciodată speculaţii la un procent sau altul legat de majorarea pensiilor. Sistemul de pensii este mult prea afectat şi situaţia pensionarilor în România, la nivelul celor aproximativ 5 milioane de pensionari, este în mare parte dramatică. Dacă ne uităm la nivelul pensiei medii de 1.500 de lei în sistemul public de pensii, realitatea este dramatică. Aşadar vom anunţa cu cât vom indexa pensiile la începutul anului viitor’, a răspuns ministrul Muncii, la finalul şedinţei de Guvern.

Ea a fost întrebată dacă s-a discutat un procent de creştere a pensiilor în Consiliul Tripartit.

Potrivit sursei citate, pentru anul viitor, conform legii actuale, pensiile ar putea fi indexate cu rata inflaţiei şi parte din creşterea câştigului salarial mediu brut.

  

‘Aceasta este formula de majorare a pensiilor, vom decide procentul cu care vom indexa pensiile (…) Vom anunţa, chiar nu voi încuraja niciodată speculaţii cu privire la majorarea pensiilor’, a mai spus Raluca Turcan.

În ceea ce priveşte digitalizarea dosarelor de pensii, ea a transmis că, odată cu angajarea celor 1.000 de oameni, ‘s-a intensificat simţitor procesul de digitalizare a dosarelor de pensii’, iar in momentul de faţă sunt aproximativ 700.000 de dosare digitalizate. 

radioiasi.ro

Advertisements

Related posts

Pășcănenii au înțeles importanța reciclării deșeurilor! De săptămâna viitoare se va începe distribuirea de containere în Lunca

Iulia Atodiresei

Lucrările la panta Mârzasca – în cel mai important stadiu. Constructorul se află în impas

Ema Roman

Afaceriștii la mâna executivului din Primărie. Concesiunile “cu dedicație” au prioritate. Secretarul Zuzan suspectat de primarul Pantazi că încasează șpagă!

Marius Parteni
Încarcă...