NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate Știrea zilei

Ministrul Educației: 60.000 de angajaţi din învăţământ doresc să se vaccineze anti-Covid în următoarea săptămână

Aproximativ 60.000 de angajați din sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-Covid în următoarea săptămână în centre cu echipe mobile, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învățământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, într-o primă fază, se vaccinează cu prioritate în centre mobile personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar. El a precizat că peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare anti-Covid.

„Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 – personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp. Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare. (…) Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a explicat ministrul Educaţiei.

  

digi24

Advertisements

Related posts

O clipă de neatenție l-a nenorocit. Un pășcănean se zbate între viață și moarte

Redacția

Doar 43 de cazuri noi raportate în județul Iași. Totuși, suntem pe locul 10 în țară

Redacția

Particularitatea vaccinului de la Johnson&Johnson. Genetician: O singură doză oferă protecție spre 100% pentru boala severă

Redacția
Încarcă...