NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Ministrul Costel Alexe: „Am obținut de la Guvern pentru orașele și comunele județului Iași o sumă record, a doua ca valoare dintre județele României. Demonstrăm zi de zi forța echipei PNL la nivelul Executivului și în administrația centrală!”

Guvernul României a adoptat săptămâna trecută o hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ-teritoriale. Astfel, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1,34 miliarde de lei. Sumele vor fi folosite pentru bugetele locale în vederea plăților și cheltuielilor curente având în vedere și sumele necesare începerii anului școlar.

În urma susținerii de care se bucură echipa PNL Iași la nivel guvernamental, suma alocată județului și UAT-urilor este una record, fără precedent în ultimii ani. Astfel, Județul Iași va primi a doua cea mai mare sumă (după județul Timiș), un total de 45,65 milioane de lei. Sunt incluse, fără discriminare, toate UAT-urile din județul Iași.

„Am obținut de la Guvern pentru orașele și comunele județului Iași o sumă record, a doua ca valoare dintre județele României. Este încă o dovadă de performanță politică, în condițiile în care solicitările din întreaga țară au fost imense. Demonstrăm zi de zi forța echipei PNL la nivelul Executivului și în administrația centrală. Iașul va fi constant în următorii ani în prima linie a finanțărilor guvernamentale.

Dovedim zi de zi că demersurile pe care le-am întreprins la București ca ministru al Iașului dau rezultate foarte importante. Este un efect direct al prioritizării proiectelor Iașului de către Guvernul Orban, precum și al echipei pe care o fac cu Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași. Reamintesc că numai în ultimele luni, Guvernul a alocat proiecte de zeci milioane de lei pentru municipiu și județ și a deblocat altele. Reamintesc despre demararea licitației pentru obiectivul 4 al centurii ocolitoare a Iașului (Rond Uricani-Capăt Dacia), cele două milioane deja pentru spitalul Regional de Urgență, despre deblocarea proiectului autostrăzii prin identificarea soluției pentru podul de peste Prut, despre cele 76 de milioane pentru fostul Palat Mihail Sturdza, actualul sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă, despre noul cămin al Universității etc. Odată cu venirea la Consiliul Județean, împreună cu primarul Chirica, vom demara cel mai mare program de investiții existent vreodată în istoria Iașului”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

Advertisements

Related posts

Cel mai frumos loc din județul Iași, Delta Moldovei a devenit arie protejată de UNESCO

Redacția

Costel Alexe: Vin la Consiliul Județean Iași pentru a face administrație în folosul cetățeanului (P)

Redacția

Peste 6 luni încep lucrările la drumul Târgu Frumos – Hârlău – Botoșani

Redacția
Încarcă...