NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul austriac de Interne, după refuzul intrării României în Schengen. „Și eu sunt supărat”

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a dat prima sa declarație despre blocada pe Schengen pe care o impune României și Bulgariei. Într-un interviu pentru publicația Der Standard, acesta a declarat că este „supărat” că „s-a trezit cu documentele juridice” ale extinderii spațiului de liberă circulație pe masă.

FOTO: EPA-EFE

FOTO: EPA-EFE

„Am votat împotriva admiterii Bulgariei și României în acest moment. Pentru că Schengen nu funcționează în acest moment, altfel nu am avea 75.000 de migranți neînregistrți în Austria. Și am sugerat amânarea aderării și votarea din nou în septembrie, de exemplu. După această fază poți spune: s-a întâmplat ceva, au fost implementate măsurile pe care Comisia Europeană le-a anunțat? Hârtia are răbdare, acțiunea este importantă”, a spus el pentru Der Standard.

  

Întrebat cum comentează supărarea românilor după acest vot, în condițiile în care doar o minoritate din imigranții ilegali ajunge în Austria prin România, Karner a răspuns: „Și eu sunt supărat”.

Advertisements
Advertisements

„Anume pe procedură, pentru că actele juridice au fost puse pe masă practic peste noapte. De mai bine de un deceniu se discută despre extinderea spațiului Schengen. Și acum vine dintr-odată, fără să pregătească populația pentru ceea ce va aduce această extindere: Este vorba de o creștere a securității?

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dosar penal după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui bolnav de coronavirus

Redacția

Lider Yakuza, condamnat la moarte în Japonia. Nomura Satoru (74 de ani) a fost găsit vinovat pentru că a dispus patru atacuri, soldate cu un deces

Redacția

Hiperinflație în America? Miliardarul Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, crede “că se întâmplă deja”: Va schimba totul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site