RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ministrul Agriculturii impresionat de fermierii ieșeni

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea a fost ieri oaspetele comunei Bivolari.  A luat la pas culturile si fermele deschise in zona, a discutat cu proprietarii acestora si a inspectat cel mai modern sistem de irigatii din judetul Iasi.  Ministrul Agriculturii a precizat ca isi doreste ca in urmatorii patru ani, la nivel national sa se ajunga la doua milioane de hectare irigabile.

 

 “Vreau sa va spun ca traiesc un sentiment de maxima bucurie pentru ca intr-o zi frumoasa, intr-un platou de culturi exceptionale am putut intalni fermieri cu adevarat dedicati. Dupa cum ati putut observa, Prutul este pe camp. Este pe camp pentru ca aici, partial, sistemul de irigatii functioneaza si noi vrem sa il aducem la intreaga capacitate. La Iasi am gasit fermieri extrem de interesati pentru a pune in valoare sistemele de irigatii si suntem bucurosi ca am putut sa le dam o mana de ajutor, pentru a beneficia de apa gratuit. Este foarte important ca cei care conduc administrativ judetul sunt foarte implicati si eu personal stiu cat efort se depune pentru a realiza ceea ce ne-am propus cu totii: sa ne bucuram de rezultatele muncii”, a afirmat Petre Daea, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

  

Dezvoltarea agriculturii este o prioritate pentru Consiliul Judetean Iasi, iar prin TransAgropolis si proiectul de extindere al acestui parc agroindustrial,  producatorii si investitorii in domeniu, vor beneficia de infrastructura necesara pentru a-si desfasura activitatea la standarde europene.

“Am avut placerea sa il insotesc pe domnul Ministru al Agriculturii Petre Daea in vizita pe care a efectuat-o in judetul Iasi. Domnia sa a vizitat cea mai mare platform agricola din judetul nostru care se intinde pe o suprafata de 2000 de hectare.

 Consiliul Judetean Iasi sustine dezvoltarea agriculturii, iar in acest sens am infiintat Clusterul pentru Agricultura si Zootehnie “AGRO FERMA”. Interesele judetului primeaza asadar, in perioada urmatoare vom construi un Centru de Transfer Tehnologic care se va intinde pe o suprafata de 15 hectare si care se ridica la o investitie de 3 milioane de euro. Aceasta actiune a fost demarata deja “, a precizat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca va reveni la Iasi si luna viitoare.pentru ca judetul are un mare potential agricol si de crestere a animalelor, in zona gasind atat fermieri cu vechime in domeniu cat si autoritati locale si judetene interesate  pentru promovarea si sustinereia acestui  domeniu.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Iași 

Related posts

Bogdan Alexa, despre iluminatul modern, la Forumul Industriei de Iluminat

Ema Roman

Calea Ferată din Moldova dublează numărul de locuri la trenul de Odesa, modernizat la Pașcani

Redacția

Păcănelele scapă de taxele aferente autorizațiilor pe perioada stării de alertă

Redacția
Încarcă...