NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ministerul Sănătăţii: Pacientul din Bacău suspect de coronavirus are de fapt gripă

Pacientul din Bacău, transferat ieri la Institutul „Matei Balş”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, informează Ministerul Sănătăţii. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marţi şi va continua tratamentul în ambulatoriu.

„Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale. Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, informează Ministerul Sănătăţiii. Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de marţi şi va continua tratamentul în ambulatoriu.

„Ministerul Sănătăţii reaminteste tuturor unităţilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, precizează instituţia condusă de Victor Costache.

Studentul din Bacău s-a întors recent din China şi a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balş din Bucureşti de la Spitalul Judeţean Bacău, pentru investigaţii amănunţite.

SURSA: hotnews.ro

Advertisements

Related posts

Stare de urgență la Spitalul Municipal Pașcani! Mai mulți medici și asistenți sunt cu demisiile în mână!

Marius Parteni

Accidente ciudate în ultimele zile la Iași: colon rănit cu roaba, nas tăiat cu „fai“-ul

Redacția

Ce este Căpăceala. Elixirul produs de albine, mai puternic decat mierea sau propolisul

Redacția
Încarcă...