NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Ministerul Sănătății atenționat să prezinte măsuri pentru stoparea migrației cadrelor

Luni, 10 februarie 2014, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Ministerului Sănătăţii o interpelare având ca obiect migraţia cadrelor medicale din România.

 Conform datelor publicate de Colegiul Medicilor din România reiese faptul că aproximativ 2.600 de doctori au plecat anul trecut să lucreze în spitale din străinătate. De asemenea, Colegiul Medicilor din România mai arată că, din anul 2007, de când România a intrat în Uniunea Europeană, peste 15.000 de medici au ales să profeseze în afara ţării. Senatorul Florin Constantinescu a afirmat: „Iaşiul este unul dintre cei mai importanţi furnizori de cadre medicale pentru spitalele din afară. Numai anul trecut, peste 400 de asistenţi medicali au luat drumul străinătăţii”.   

 Unul dintre motivele plecării cadrelor medicale este salariul oferit în străinătate, mai mare decât în România. În contextul reorganizării sistemului sanitar din România, senatorul păşcănean a solicitat Ministerului Sănătăţii să prezinte măsurile privind diminuarea migraţiei medicilor şi asistenţilor din România.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Precizări din partea PSD Iaşi

Redacția

Mihai Razvan Ungureanu a fost numit consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis

Redacția

Clipul ce face ravagii pe Facebook! Primarul Dumitru Pantazi despre mandatul său:„N-am făcut pentru că ….n-am făcut, poftim!” (Video)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site