RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va participa la summitul de pace din Elveția, chiar dacă va fi invitată

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Rusia nu va participa la summitul pentru pace din Elveția, chiar dacă va primi o invitație oficială, relatează BBC.

Potrivit lui Zaharova, sensul principal al formulei de pace care va fi discutată acolo implică „trei cerințe ultimatum – retragerea trupelor rusești la granițele din 1991, tragerea la răspundere a Moscovei și plata de despăgubiri”.

După cum a precizat Zaharova, aceste cerințe au fost completate cu „prevederi privind alimentația, securitatea nucleară, energia, ecologia și problemele umanitare care sunt atractive pentru țările din Sudul Global”.

„Ei încearcă să o satureze cu prevederi din inițiativele de pace ale Chinei, Braziliei și ale țărilor africane. În același timp, cele trei ultimatumuri de bază nu se schimbă, iar interesele legitime ale Rusiei sunt ignorate”, a declarat Zaharova.

  

„Toate acestea fac ca particip

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Administrația Biden condamnă loviturile rusești asupra „infrastructurii civile” din Ucraina: Moscova „încearcă din nou să bage frica în inimile poporului ucrainean”

Redacția

Organizațiile PSD și USR Sibiu îi cer explicații ministrului Turcan pentru ”azilul groazei” din Voluntari, după ce a fost acreditat în timpul mandatului său / Reacția actualului ministru al Culturii: Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală

Redacția

Oficial. Guvernul Olandei susține intrarea României în Schengen. Reacția MAE

Redacția
Încarcă...