RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Ministerul Apărării Naţionale recrutează rezerviști voluntari din județul Iași

Centrul Militar Zonal Iaşi, prin Biroul Informare-Recrutare, structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naţionale, care se ocupă de promovarea profesiei militare şi recrutarea candidaţilor pentru cariera militară, aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început recrutările (înscrierile) pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

La nivelul judeţului Iaşi sunt disponibile un număr de 169 de posturi de rezervişti voluntari, din care: 8 pentru maiştri militari, 27 pentru subofiţeri şi 134 pentru soldaţi gradaţi.

Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari,  Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015 şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 57/2020 pentru modificarea şi completarea ordinului M. 25/2017.

Calendarul activităţilor este următorul:

  

– recrutarea candidaţilor: până la data de 10.07.2020, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi.

– selecţia:

              – faza 1: probe psihologice şi probe fizice, în  perioada: 20-24.07.2020, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc, str. Izvorul Malului, nr. 6, judeţul Suceava;

              – faza 2: examinarea medicală în perioada: 27.07-07.08.2020, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă  “Doctor Iacob Czihac” Iaşi, str. general Henri Mathias Berthelor, nr. 7-9.

– repartizarea candidaţilor pe funcţii,  în perioada: 03-06.08.2020.

Vârsta maximă pentru înscriere:

   – 55 de ani la data depunerii dosarului – pentru maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari;

    – 51 de ani la data semnării primului contract – pentru soldaţi gradaţi rezervişti voluntari.

După parcurgerea procesului de selecţie şi repartizare pe funcţii, candidaţii vor semna un contract cu Ministerul Apărării Naţionale, în baza căruia vor beneficia de următoarele drepturi:

– drepturi salariale, acordate în condiţiile legii, pentru perioada cât participă la instruire sau la misiuni;

– remuneraţie lunară, în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcţie pe care sunt încadraţi şi solda gradului deţinut;

– prima de fidelitate, acordată la semnarea fiecărui contract cu o durată de minim 3 ani;

– drepturi de echipare şi hrană, pentru perioada cât participă la instruire sau la misiuni;

– decontarea cheltuielilor de deplasare in afara garnizoanei de resedinţă pe timpul chemării de către unitatea militară;

– măsuri de protecţie socială, asistenţă medicală si medicamente, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar in activitate.


               La înscriere, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.

Totodată, vor avea asupra lor următoarele documente, pentru a fi introduse în dosarul iniţial al candidatului, după cum urmează:

actul de identitate, în original şi fotocopie;

certificatul de naştere, în original şi fotocopie;

certificatul de căsătorie, în original şi fotocopie – acolo unde este cazul;

certificatul de cazier judiciar, în original – eliberat de organele abilitate de lege cu maxim 6 luni înainte de data depunerii cererii de înscriere;

actele de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi fotocopie (certificat de absolvire, diplomă de bacalaureat/licenţă/master, fişă/foaie matricolă, supliment la diplomă, certificate/adeverinţe calificări/competenţe profesionale);

permisul de conducere, în original şi în copie, pentru candidaţii fără pregătire militară, în cazul în care îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

livretul militar, în original şi în copie, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

               Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Iaşi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat în  municipiul Iaşi, strada Arh. G. M. Cantacuzino nr. 20, în perioada specificată mai sus, de luni până vineri între 0800-1630, marţi între 0800-1830, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0232.264.491, 0232.264.492 sau 0332.414.893.

               Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro sau www.recrutare.mapn.ro., ori pe pagina de Facebook a Centrului Militar Zonal www.facebook.com/CMZIasi.

Persoană de contact: Lt.col. Nica Lucian, Tel. 0723.679.495.

Related posts

Autoturism în flăcări la Târgu Frumos

Redacția

50 de cupluri au fost premiate la aniversarea a 50 de ani de la căsătorie

Redacția

Trenurile Iași – București și Iași – Timișoara, anulate de 1 Decembrie

Redacția
Încarcă...