RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Minerii din Suceava au intrat în grevă din cauza închiderii minelor de uraniu

Minerii de la exploatările de uraniu din județul Suceava au intrat în grevă. Este pentru a doua oară de la începutul acestui an când minerii încetează activitatea. De această dată, nemulțumirile sunt legate de programul de închidere a minelor de uraniu.

Peste 100 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea și Botușana au intrat în grevă începând de azi dimineață.

Oamenii solicită ca lucrările de ecologizare, întreținere și conservare să se realizeze cu toți angajații sucursalei Crucea care nu îndeplinesc condițiile de pensionare. De asemenea, oamenii solicită modificarea proiectului Ordonanței de Urgență 69 din 2019 pe linia măsurilor de protecție socială pentru minerii care vor fi disponibilizați.

Minerii solicită ca la fața locului să vină directorul general al Companiei Naționale a Uraniului, dar și reprezentanți ai Ministerului Energiei. Minerii au mai fost în grevă și în luna martie, nemulțumiți că nu își primiseră salariile, dar și suplimentul alimentar antidot. La vremea respectivă, protestul s-a încheiat după aproximativ două săptămâni, mai exact după ce minerii și-au primit drepturile financiare.

  

europa fm

Related posts

Carnagiu pe străzile din România (nu este nici o exagerare): 24 de persoane au murit în ultimele 48 de ore

Redacția

Panică pe Aeroportul Internațional Suceava, după o aterizare ratată din cauza ceții. Avionul Wizz Air, redirecționat spre Iași

Redacția

Doi răniţi în explozia de la Popeşti-Leordeni, transferaţi la o clinică din Germania

Redacția
Încarcă...