NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Milionarii ieşeni trag pe nas la botez: „Regele cocainei“ dă fibrilaţii bogătaşilor

Detalii explozive, în exclusivitate, din cel mai fierbinte dosar de trafic de stupefiante de la DIICOT. Unul dintre principalii furnizori de cocaină din oraş, Florin Vais, a „turnat“ tot în faţa anchetatorilor, într-o declaraţie detaliată de acum câteva zile. Dealerul vedetelor a confirmat numele mai multor milionari din oraş despre care procurorii de la Crimă Organizată aveau indicii că trag pe nas cocaină, drogul bogaţilor. Patroni de cluburi, de chioşcuri, dezvoltatori imobiliari sau afacerişti din domeniul videochatului se numără printre cei cărora Florin Vais le furniza cocaină. Ancheta se desfăşoră în mare taină, la DIICOT, bogătaşii turnaţi nefiind până la acest moment puşi sub acuzare. O scenă ireală este descrisă în dosar. Un tânăr cu bani din oraş, patron de club, a cerut 5 grame de cocaină pentru a-şi servi invitaţii la petrecerea de botez a fiicei sale. Vais i-a oferit doar 3 grame, însă pentru că era un eveniment festiv, nu i-a cerut bani.

Cu un preţ aproximativ de 100 de euro pentru un gram, cocaina este unul dintre drogurile care, de regulă, ajung doar la persoane cu bani. Din acest motiv clientela lui Florin Vais era formată în general din ieşeni cu o putere financiară peste medie, unii chiar milionari în euro.

Încă de când anchetatorii DIICOT l-au săltat pe Vais, aceştia aveau bănuieli că drogurile aduse de traficant din Italia ajungeau la bogătaşi.

În referatul prin care DIICOT a obţinut arestarea lui Vais, se menţiona: „Cantităţile de cocaină sunt comercializate unui cerc select de persoane, cu o situaţie materială foarte bună şi consumate cu ocazia diferitor evenimente sau petreceri private organizate în cadrul acestui cerc“.

Surse judiciare ne-au precizat că cel puţin cinci milionari din Iaşi sunt amintiţi în dosarul lui Vais, după ce ar fi cumpărat cocaină de la acesta. Niciunul nu are calitatea de suspect, la acest moment.

Din acest motiv, până la trimiterea dosarului în judecată sau punerea sub acuzare a lor, „Ziarul de Iaşi“ nu le va publica numele. Menţionăm că niciunul dintre amatorii de senzaţii tari nu ocupă funcţii publice.

Cocaină la botez

Unul dintre cei care figurează pe lista clienţilor lui Vais este patronul unui club din Iaşi. M.U. are o relaţie apropiată de Vais de mai mulţi ani şi, anul trecut, în noiembrie, a organizat petrecerea de botez a fiicei sale, la un local din Copou.

„Anterior respectivului eveniment, acesta i-a solicitat numitului Vais Florin Claudiu o cantitate de ordinul gramelor de cocaină pentru a o consuma şi oferi spre consum invitaţilor“, ne-a precizat o sursă judiciară.

În ziua botezului, pe 16 noiembrie, Vais i-ar fi oferit cadou 3 grame de cocaină lui M.U., fapt admis de Vais într-o declaraţie dată la DIICOT, acum câteva zile. În cercul de prieteni al patronului de club se află şi un dezvoltator imobiliar, M.C., care este şi amintit în dosar ca beneficiar al unor cantităţi de droguri.

Într-o declaraţie de la DIICOT, Vais susţine că i-a oferit acestui dezvoltator imobiliar în jur de 10-15 grame de cocaină. Pe lista celor despre care dealerul spune că i-a mai fericit cu „drogul bogaţilor“ se mai numără M.T., care deţine mai multe chioşcuri din Iaşi, C.M., patronul unui restaurant, dar şi B.C., patronul unor firme din domeniul videochatului.

Lista milionarilor ar fi mult mai lungă, susţin surse judiciare, existând posibilitatea ca unii să fie trimişi în judecată pentru consum ilicit de droguri.

De unde aducea marfa Vais

Potrivit DIICOT, Florin Vais se ocupă de mai mulţi ani de vânzarea maşinilor de lux, pe care la achiziţia prin intermediul unui prieten din Perugia, Samuel Pop.

Acesta ar fi fost furnizatorul de cocaină al lui Vais, Popa fiind în prezent căutat de anchetatori, existând informaţii că ar fi fugit în America de Sud. Florin Vais se afla în vizorul DIICOT Iaşi încă din aprilie 2018, în toată această perioadă, anchetatorii culegând date despre mai mulţi dintre clienţii săi.

„Florin Vais este cunoscut ca fiind o persoană influentă, cu multe legături şi conexiuni atât în mediul de afaceri, cât şi în mediul infracţional. Se află în relaţii cu diferite persoane cunoscute ca făcând parte din cadrul grupărilor de crimă organizatâ în care este respectat şi cunoscut datorită faptului că deţine cocaină de bună calitate“, ne-au precizat surse judiciare.

Vais a fost arestat în decembrie 2019, după ce a primit un colet cu 100 de grame de cocaină.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Justiția ieșeană își bate joc de această fată paralizată, accidentată de un comisar al Gărzii de Mediu

Redacția

S-a simplificat procedura de înmatriculare a autovehiculelor operatorilor de transport

Redacția

“Vânătoare” de maşini cu numere de Italia în Iaşi. Ce se întâmplă cu pasagerii

Redacția
Încarcă...