NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Miile de pelerini care s-au adunat la Iași vor putea trece pe la moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina

Moastele Sfintei Ecaterina au fost aduse joi, 11 octombrie 2018, din Grecia, cu prilejul sarbatorii Sfintei Parascheva. Mana dreapta a Sfintei Ecaterina a fost adusa din orasul Katerini, Grecia.

Avionul de transport a aterizat in jurul orei 18 la aeroport, iar la ora 19 a avut loc intampinarea la Catedrala Mitropolitana. Moastele Sfintei Ecaterina vor fi aduse de Arhim. Barnaba Leontiadis, vicar administrativ al Mitropoliei de Kitrous, Katerini si Platamonas. In fiecare an, sarbatoarea de pe 14 octombrie este o sarbatoare a bucuriei duhovnicesti, a credintei vii si marturisitoare si o dovada a dragostei poporului roman pentru sfintii si Biserica lui Dumnezeu. Aceasta zi si cele premergatoare marii sarbatori ofera lectii de viata, prin credinta, nadejdea si rabdarea multimii mari de pelerini, veniti din toate colturile tarii dar si din afara granitelor ei, ca sa o cinsteasca pe sfanta ocrotitoare a Moldovei.

sursa www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Planul de management al Casei de Cultură propus de Mihaela Spiridon. Cel câștigător ținut la secret de conducerea Primăriei! (DOC)

Teona Gherasim

Curs internațional la Târgu Frumos (VIDEO)

Redacția

Centrul de pelerinaj al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a deschis filială la Pașcani

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site