NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Mii de TIR-uri blocate la graniţa cu Ungaria. Şoferii stau la cozi kilometrice ca să iasă din ţară

Cozi uriaşe de camioane la graniţa cu Ungaria. Poliţia de Frontieră anunţă o creştere a numărului de TIR-uri care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, după ce autorităţile maghiare au decis să facă verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport.

Coloane mari de camioane erau înregistrate, luni dimineaţă, în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, pe sensul de ieşire din România.

„Ca urmare a faptului că se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule”, transmit, luni, reprezentanții Poliției de Frontiere Române într-un comunicat.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile maghiare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere.

  

Mii de camioane aștepată să iasă din țară

Numărul de artere care pot fi deschise, însă, este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară.

„Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea automărfarelor.

Totodată, în primele ore ale zilei, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ungaria au efectuat formalităţile specifice pentru 2.500 de automarfare, dintre care 2.000 au fost pe sensul de ieşire.

Menţionăm faptul că traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Recomandările Poliției de Frontieră

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

observator

Advertisements

Related posts

Viteza, o constanta la Aeroportul Iasi

Redacția

Expoziție Iorga – Titanul Istoriei Naționale la Casa de Cultură

Teona Gherasim

Fostul partener al Mădălinei Ghenea se iubește cu o pășcăneancă

Redacția
Încarcă...