NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

TELEM: Mihai Dorus, ApaVital: “Pascanenii nu isi permit sa piarda 13 milioane de euro. ApaVital va fuziona cu Prest Serv Apa Pascani” (VIDEO)

Banii vin de la Uniunea Europeana  pe Programul Operational Sectorial 2 si reprezinta doar o  mica parte din fondurile pe care ApaVital intentioneaza sa le acceseze in urmatorii ani, in jur de 200 de milioane de euro. Fondurile sunt destinate reabilitarii si extinderii retelelor de apa si canalizare in municipiul Pascani si in zona limitrofa.

“Municipiul Pascani a plecat din RAJAC acum noua ani, astazi revine, este si dorinta nostra dar este si dorinta lor. Pascaniul nu poate sustine investitiile de care are nevoie. Si atunci toate aceste costuri auxiliare cu licente, obtinerea  licentei presupune sa ai o multime de aprobari si autorizatii, de avize, de softuri. Toate astea inseamna costuri care nu se duc in alta parte decat in costul final al apei sau al serviciului de canalizare. Toate aceste fonduri europene care au venit aici au avut cateva conditii, iar una dintre conditii era ca toti cei care beneficiaza de aceste fonduri europene sa fie membri ai asociatiei de dezvoltare cu care ApaVital are contractul de delegare. Municipiul Pascani nu era membru al acesteia. Pe Programul Operational Sectorial 2 urmeaza iarasi sa accesam fonduri, propunerea nostra este undeva la 320 de milioane de euro, probabil vom primi in jur de 200 de milioane de euro. Parte din acesti bani ar urma sa mearga la Pascani. Daca nu vor fi membri, vor pierde acesti bani, ori pascanenii nu cred ca isi permit sa piarda in momentul de fata putin peste 13 milioane de euro cat ar urma sa revina municipiului. Banii vor fi folositi pentru reabilitare, extindere retele de apa, extindere retele de canalizare in municipiul Pascani si in zona limitrofa: Gastesti, Blagesti, localitati care nu au inca apa curenta”,  a spus Mihai Dorus, directorul  tehnic ApaVital la emisiunea “Intalnirea de Afaceri”. 

{flv}diverse/apavital_pascani_doru{/flv}

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

sursa telem.ro

Advertisements

Related posts

Circulație în sens unic pe mai multe străzi din Pașcani

Marius Parteni

Funcția de primar delegat a creat nebunie în Primărie: Axinte plânge după primar, Zanet după funcție!

Răzvan Grecu

Primăria Paşcani caută firmă de consultanţă şi asistenţă pentru fuziunea dintre PSA şi EcoSalubritate

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site