NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Mexicul a blocat zeci de conturi ale unor cetățeni români. Indivizii făceau parte dintr-o grupare infracțională care opera la Cancun

Autoritățile mexicane au blocat 79 de conturi bancare ale unor indivizi, în marea lor majoritate cetățeni români, care făceau parte dintr-o grupare infracțională ce se ocupa cu clonarea cardurilor și care opera la Cancun, a transmis joi Unitatea de Informaţii Financiare (UIF), potrivit Agerpres.

În comunicatul de presă, UIF a menţionat că gruparea criminală acţiona prin modificarea ATM-urilor instalate în hoteluri, cărora le instalau dispozitive care reuşeau să citească datele de pe cardurile bancare introduse în aparat, precum şi codul PIN al cardurilor.

Obiectivul era ca „ulterior să fie făcute retrageri din conturile respective, bani care erau introduşi în circuitul financiar prin intermediul unor firme-fantomă înfiinţate de membrii organizaţiei”, au explicat autorităţile mexicane.

UIF a detectat acest tip de infracţiuni datorită rapoartelor de informare despre principalii lideri ai grupării, operatorii financiari, rude, companii şi avocaţi, precum şi despre diverşi funcţionari publici care gestionau reţelele de corupţie care au favorizat activităţile ilicite ale acestui grup infracţional.

  

Indivizii aveau ca centru de operaţiuni staţiunea balneară Cancun, statul Quintana Roo, în zona mexicană a Caraibe, însă gruparea s-a extins şi în alte zone turistice, precum Riviera Nayarit, din acelaşi stat; Los Cabos, în statul Baja California, şi în Puerto Vallarta, în statul Jalisco.

Guvernul mexican şi-a stabilit ca obiective principale detectarea şi dezmembrarea grupărilor infracţionale care se folosesc de sistemul financiar mexican pentru a spăla bani proveniţi din activităţi ilegale.

digi24

Advertisements

Related posts

Germania: Sute de manifestanţi la Munchen împotriva lockdown-ului

Redacția

Olanda se închide pentru următoarele 5 săptămâni. Restricții de Crăciun și Revelion în Europa

Redacția

Cehia prelungeşte starea de urgenţă cu 14 zile

Redacția
Încarcă...