RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Metoda apelul golește portofelul. Tot mai mulți români au fost păgubiți după ce au răspuns apelurilor de la numere necunoscute

O noua escrocherie, apelurile primite de la numere necunoscute din strainatate, ii lasa pagubiti pe tot mai multi romani. Cine cade in capcana si suna inapoi are de plata facturi mai mari la abonament sau ramane fara credit pe cartela. Banii ajung in conturile unor grupari de crima organizata, care actioneaza la nivel international. Sansele de recuperare a prejudiciului sunt nule, spun specialistii.

 

  

In ultima perioada, tot mai multi romani au constatat cu stupoare ca au de plata facturi mai mari la telefon sau ca au ramas fara credit pe cartele.

Au facut greseala sa raspunda apelurilor primite de la numere necunoscute cu prefixele unor tari din Africa, Asia sau chiar din Europa. Sunt, de fapt, numere cu suprataxare, de pana la 60 de euro/minut.

Inselatoria a fost pusa la cale de grupari de crima organizata care actioneaza la nivel international. De cele mai multe ori, la capatul celalat al firului raspunde un robot sau primesti un ton de ocupat.

Autoritatea de Reglementare in Comunicatii primeste tot mai multe petitii in care romanii reclama ca au fost pagubiti si le recomanda sa sesizeze Politia.

Daca sunteti sunat in mod repetat de pe numere necunoscute din strainatate, specialistii in comunicatii va recomanda sa blocati apelurile suspecte.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Persoane descarcerate dintr-un autoturism răsturnat în satul Boureni

Ema Roman

Accident în fața ștrandului. Mașină răsturnată după o manevră greșită. Șoferul era băut!

Marius Parteni

Se modifica CODUL RUTIER. Ce vor pati soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan

Redacția
Încarcă...