NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Metoda accidentului în variantă bisericească! Cum vă puteți feri de escrocherii!

Răufăcătorii au o multitudine de mijloace prin care încearcă să facă rost de bani, și nu dau înapoi de la nimic.  Nu doar metoda accidentul le aduce succesul, așa cum prezentam zilele trecute. Au ajuns să se folosească și de instituția bisericii pentru a păcăli oamenii creduli.

 

 

Reporterii Actualitatea TV au cerut astăzi un punct de vedere din partea Protopopiatului cu privire la cazurile de înșelăciune, tot mai dese în zona noastră. Cu această ocazie am aflat că și biserica se confruntă cu astfel de probleme, și din păcate, există enoriași care cad în plasă.

Foarte important, nu trebuie să vă încredeți în toți cei care cer bani spunând că sunt pentru construcția, zidirea sau pictura unei biserici. Escrocii pot face rost ușor de un document despre care să spună că îl au de la preoți. Cei veniți cu adevărat din partea bisericii, se vor prezenta la ușa dumneavoastră, însoțiți întotdeauna de un membru al parohiei.

„Este un aspect sesizat chiar de preoții de pe raza protopopiatului Pașcani. Apar tot felul de solicitanți care merg prin parohii la credincioși și solicită bani pentru cazuri umanitare, care nu sunt reale. Sunt și cazuri în care unele persoane cer bani sub pretextul că un preot de la o parohie i-a trimis să ajute la construcția, zidirea, sau pictura unei biserici. Mare atenție. Există un regulament, o procedură. Cei care sunt trimiși trebuie să aibă un document de la preotul paroh, dar nici acesta nu este pe deplin convingător. Cer care solicită să meargă să colecteze bani de la parohie trebuie să fie însoțit de un membru al parohiei, pentru a avea convingerea că noi contribuim la o cauză reală”, a declarat părintele protopop Pavel Postolachi.

Protopopiatul atrage atenția asupra modului în care mai ales cei trecuți de o anumită vârstă, cad în plasa hoților, și sunt în stare să le dea toți banii pe care îi au în casă, cu gândul că-și ajută o rudă apropiată. Nimic mai greșit.

„Am avut cazuri și în parohia noastră, și în parohii de pe raza Protopopiatului Pașcani, când oamenii mai în vârstă, în special au primit telefon în care li se cereau sume de bani pentru a scoate dintr-o grea încercare pe una din rudele lor. Am spus de foarte multe ori în biserică, și am recomandat tuturor preoților, să le spună mai ales celor în vârstă că asemenea telefoane, în proporție de aproape 100% sunt mincinoase. Totuși omul, în momentul în care primește telefonul, uită ce a auzit la biserică. Sfătuim și noi pe această cale pe preoți să atenționeze credincioșii la fiecare slujbă. Unii au pierdut deja bani, alții s-au împrumutat ca să dea, crezând că un apropiat de-al lor va fi astfel ajutat”, a mai precizat protopopul Pașcaniului.  

 

Atât reprezentanții bisericii, cât și Poliția atenționează cu privire la metodele pe care hoții le folosesc pentru a vă atrage în capcana lor. Tot ce trebuie să faceți, în primul rând, este să vă păstrați calmul și să verificați informațiile pe care le primiți. 

loading...
Advertisements

Related posts

Pas important în ancheta morţii lui Răzvan Ciobanu. Expert: „A fost în stare de semicontrol, nici mort sau leşinat la volan, dar nici apt să ştie dacă e pe drum sau nu”

Redacția

Turismul, în colaps pe timpul pandemiei de coronavirus

Redacția

Sprijin pentru familiile nevoiașe din Protopopiatul Pașcani

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site