NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mesajul unui medic din Suceava: Să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi săptămâna viitoare!

Un medic din Suceava transmite un mesaj dur autorităților din România, pe care le acuză că au relaxat restricțiile impuse prin ordonanțele militare, în plină pandemie de coronavirus, la presiune politică.

Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică: ”Acum o săptămână, de Paștele catolic, s-a putut. În Grecia se poate. În închisorile comuniste, unde zăcea elita unei țări, în lagăre de muncă, s-a putut. Acum, într-un oraș aflat în carantină (…) ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere. Nu cred că este vorba decât de calcul politic aici. Suntem foarte fermi când este vorba să carantinăm medici, dar cedăm în fața insistențelor BOR”. 

Medicul avertizează că, cel mai probabil, efectele acestui acord încheiat de MAI cu prelații din BOR se vor resimți începând de săptămâna viitoare, când cazurile de COVID 19 se vor înmulți și, implicit, numărul morților va crește.

Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică: „Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor, și bolnavii nu vor avea unde să stea și nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeți și să nu vă plângeți. Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă și, dacă pacienții mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Și îmbrăcată ca-n poze. Și sunt o favorizată a sorții, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI și UPU nu vor avea șansa asta. Dacă aș fi fost acasă, aș fi ieșit la geam cu o lumânare și aș fi cântat HRISTOS A ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă”.

Mesajul a fost transmis pe Facebook de Cristina Hrustovici, medic primar în chirurgie pediatrică la Spitalul Județean Suceava, focarul de COVID-19 din România.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

Activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava ar putea fi reluată în proporţie de 70%

Redacția

Criza sângelui de la Iaşi: care sunt cauzele?

Redacția

Studiu: 51% dintre bolnavii cronici din România consideră că pandemia a avut un impact negativ asupra îngrijirii medicale

Redacția
Încarcă...