NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mesajul primarului legat de concursurile de la Spitalul Municipal de Urgență.”Dacă cineva cere șpagă, mergeți la Poliție!”

Concursurile pentru posturile de infirmieri și asistenți medicali care se vor desfășura în perioada următoare la Spitalul Municipal de Urgență, a determinat reprezentanții Primăriei Pașcani să dea un mesaj ferm. Primarul municipiului spune că instituția pe care o coordonează, nu se implică în desfășurarea concursurilor și îi sfătuiește pe cei cărora li se solicită bani pentru angajare, să facă denunțuri.

Marius Pintilie spune că a dat curs solicitărilor conducerii spitalului, pentru a veni în sprijinul susținerii activității. El a dezvăluit că a fost contactat în privat, de către persoane interesate în vederea acordării unei susțineri, dar le-a transmis că nu le poate ajuta și nici vorbă să se implice. 

“Am avut o discuție cu cei din conducerea unității medicale și i-am asigurat că în momentul în care vor avea un mandat pe șase luni de zile, vom discuta și despre angajări. Am acceptat lista propusă de conducerea interimară, au început demersurile, au făcut anunțurile, urmează în perioada următoare concursurile de angajare. Eu vreau să transmit următorul mesaj: Primăria Municipiului Pașcani nu are nici un fel de legătură cu modul de organizare a acestor concursuri. Nu ne implicăm în nici un fel. Primesc tot felul de mesaje pe mesenger, pe WhatsApp dacă nu cunosc pe cineva pe la spital, prin comisia de concurs. Mi se pare o chestie din alt film, cel puțin pentru mine. Invit pe cei interesați să participe la concurs. Mai mult decât atât, dacă cineva vă cere șpagă la spital pentru concurs, vă recomand să mergeți la Poliție, să reclamați acest lucru. Nimeni din conducerea Primăriei, sau a partidului, că mai vin și pe filiere politice, oameni care spun că m-au susținut și votat, care mă întreabă dacă îi pot ajuta la conurs. Nu ne ocupăm cu așa ceva. Nu este preocuparea noastră să ajutăm pe cineva, pentru că vorbim de sănătatea oamenilor, iar acolo trebuie să fie angajat cineva care știe să își facă datoria”, a declarat Marius Pintilie, priamrul municipiului.  

Cât privește propunerea de organizare a unei comisii de concurs, din afara unității medicale, prin intermediul președintelui Consiliului de Administrație, care este reprezentantul primarului în acest for de conducere, Pintilie spune că în cazul actualelor angajări procedurile sunt demarate și s-ar crea un blocaj.

  

“Procedura de concurs a început pe acest subiect, odată cu publicarea anunțurilor, procedurile sunt deja clar stabilite. Nu am încercat să amânăm cu nimic, întrucât, din discuțiile cu managerul au nevoie de oameni acolo ca să treacă această perioadă.  Sunt persoane care s-au pensionat, înțeleg de la managerul de acolo că medicii fac față cu greu activității, am spus să meargă înainte cu aceste angajări. Pe viitor, dacă vor fi alte situații, vom încerca să contractăm din exterior, poate chiar o colaborare cu alte entități de aceeași categorie, în așa fel încât să nu organizăm totul din același loc. să avem concursuri cât mai corecte. Închei spunând doar atât, inclusiv eu în anii din urmă a auzit tot felul de subiecte și discuții că la spital se dă șpagă la angajare, mii de euro. Noi trebuie să facem cumva să eliminăm aceste lucruri. Ceea ce a ținut de organizarea concursului pentru postul de manager, abordarea a fost diferită, în sensul că am adus în comisia de concurs oameni din altă parte, care nu pot fi contestați că nu sunt corecți”, a mai precizat primarul.

Primele concursuri sunt programate pentru data de 28 octombrie 2021, ora 09.00, atunci când se va desfășura proba scrisă, iar pe 3 noiembrie este programată proba interviului. Pentru aceste concursuri, ce sunt afișate și pe site-ul unității medicale, data limită de depunere a dosarelor este 18 octombrie 2021.    

Advertisements

Related posts

Orașele care au nevoie de sprijin pentru încălzire s-ar putea împrumuta de la Trezorerie

Redacția

Primăria a selectat firma care va recruta administratorii RAGCL și Eco Salubritate. Coincidență: Aceeași societate care a stabilit că Leonard Ursu a muncit 7 ani, în 4 ani și 9 luni!

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe trei străzi din Pașcani

Redacția
Încarcă...