NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Mesaje de tip RO-Alert transmise în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri confirmate pozitiv

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis astăzi locuitorilor din Pașcani, dar și din întreaga țară, un mesaj RO-Alert cu privire la creșterea accelerată a ratei de infectare cu coronavirus, prin care îi îndeamnă să se protejeze și să se vaccineze. 

„În contextul creșterii accelerate a ratei de infectare la nivel național cu virusul SARS-CoV-2, pentru protejarea sănătății dumneavoastră și a celor din jur, informați-vă din surse oficiale și respectați măsurile igienico-sanitare și de distanțare fizică. Alegeți să vă vaccinați acum împotriva COVID-19! DSU”, este mesajul care a apărut pe telefoanele mobile, astăzi în jurul orei 14:30. 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că săptămânal va fi emis un mesaj Ro-Alert despre importanţa respectării măsurilor de prevenire, a informării din surse oficiale precum şi recomandarea de vaccinare.

Rata de incidență cumulată la nivelul municipiului Pașcani este, la momentul actual, de 3,96 /1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

  

Conform DSP Iași, în ultimele 24 de ore în județ au fost înregistrate 614 cazuri noi de coronavirus și 11 decese în cazul persoanelor confirmate pozitiv.

Advertisements

Related posts

Urmările accidentului din Blăgeşti: şapte persoane pe patul de spital, două cu fracturi de coloană cervicală, claviculă şi umăr, transportate la Iaşi

Ema Roman

Iașul nu stă deloc bine: 46 de cazuri noi și 60 reconfirmate în ultima zi

Redacția

Ministrul Sănătăţii: Pacienţii COVID-19 asimptomatici vor fi izolaţi acasă după 10 zile de spitalizare

Redacția
Încarcă...