NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Medicul Cătălin Denciu, care și-a salvat pacienții din incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu, cel care a sărit în foc să își salveze pacienții în seara incendiului din Piatra Neamț, a fost declarat ”Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit Mediafax.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de președintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. Acesta a fost decorat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Comandor de preşedinte, în semn de „înaltă apreciere pentru contribuţia sa importantă la nivel european în gestionarea pandemiei COVID-19, pentru relaţia de colaborare strânsă cu România, participând activ la demersurile de îmbunătăţire a sistemului de sănătate românesc”. 

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia, unde se află și în prezent.

  

digi24

Advertisements

Related posts

Un bărbat i-a cerut vânzătoarei să scoată bijuteriile din vitrină, iar în trei secunde a dispărut cu ele

Redacția

Senat: Alimentarea cu apă nu poate fi oprită, din cauza restanțierilor, celor care-și achită facturile

Redacția

Momentul când trei bărbați și o femeie sunt scoși din mașină și încătușați de polițiști, pe stradă

Redacția
Încarcă...