NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Medicul care a descoperit varianta Omicron în Africa de Sud: „Simptome ușoare, dar nemaivăzute până acum”

„Nu aveam pacienți infectați cu COVID-19 de aproximativ opt săptămâni. La jumătatea lunii noiembrie a sosit un bărbat de 33 de ani. Prezenta simptome ușoare, dar diferite de cele pe care le văzusem până atunci. Am decis să fac testul, pentru că oricum ne confruntam cu o infecție virală. La al patrulea membru al familiei sale rezultat pozitiv, cu aceleași simptome ușoare, mi s-a aprins un beculeț”, povestește medicul sud-african Angelique Coetzee, care a descoperit pe 18 noiembrie noua variantă, botezată ulterior „omicron” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), într-un interviu acordat RaiNews24 și cotidianului La Repubblica.

„Este ca și cum s-ar fi aprins un întrerupător. Erau simptome nemaivăzute până acum. Când și cel de-al patrulea membru al familiei al primului meu pacient a fost testat pozitiv, mi-am spus, ceva nu este în regulă aici. Le-am trimis un mesaj colegilor mei din grupul de lucru, scriind: «Hei, aici se întâmplă ceva. Nu este varianta Delta. Este diferit». Oamenii noștri de știință au căutat imediat secvențele virale. Luni, 22 noiembrie, a sosit confirmarea: aceasta este o nouă variantă.”

Advertisements

Simptomele, explică Coetzee, sunt „oboseală, cefalee, mâncărimi în gât, răceală ușoară. Nu coincideau cu cele ale variantei Delta,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

FOTO Salma Hayek, apariție rară cu fiica Valentina – Reacția lui Anthony Hopkins

Redacția

Oroare la Negrești, în Vaslui. Femeie ucisă cu sălbăticie de soț, găsită fără suflare de vecini

Redacția

Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda. Ce teme au fost discutate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site