NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Medicii sunt în alertă! Aproximativ 90 la sută din numărul noilor infectări din județul Iași reprezintă pacienți cu noua tulpină Delta

Aproximativ 90 la sută din numărul noilor infectări din județul Iași reprezintă pacienți infectați cu noua tulpină Delta. Medicii ieșeni sunt în alertă deoarece în secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” nu mai sunt locuri libere. Toți pacienții COVID-19 cu forme grave care vor avea nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă vor fi direcțioanați către secția ATI COVID-19 a Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

„Din nefericire, numărul de cazuri este în continuă creștere. Problema cea mai mare este că majoritatea, în proporție de peste 90 la sută, sunt cu tulpina Delta. Din nou, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă Covid nu mai sunt locuri. Rămânem la aceeași situație. Dacă vor mai fi pacienți care necesită îngrijire de Terapie Intensivă, aceștia vor fi direcțioanți către Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu» din Iași”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta, deoarce acesta este singurul centru de excelență din Moldova pentru diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă și secvențiere.

Focare de infecție COVID-19 în județul Iași

În prezent, la nivelul județului Iași există două focare de infectare cu coronavirus. Unul dintre cele două focare este la Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Nicolae”, din Pașcani, unde patru persoane sunt infectate cu COVID-19. Dintre acestea, două sunt salariate și două sunt beneficiari. Cel de-al doilea focar a fost confirmat la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, la Secția de Neurologie, unde trei pacienți și un salariat au fost identificați ca fiind infectați.

  

În cazul centrului de servicii sociale, salariații pozitivi au fost izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie. Beneficiarii pozitivi au fost izolați și monitorizați în centru. S-a efectuat dezinfecția spațiilor comune. În ceea ce privește focarul de la spital, doi dintre cei trei pacienți au fost externați și izolați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie, iar un pacient a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, în Secția ATI. Salariatul a fost și el izolat la domiciliu, fiind monitorizat de medicul de familie.

Județul Iași se află în valul patru

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Iași a anunțat că județul Iași a intrat oficial în valul patru al pandemiei. Amintim că, pe 6 iulie 2021, au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași. Până în prezent, în județeul Iași au fost confirmate 11 cazuri de Delta. Medicii ieșeni au anunțat că au intrat în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. În total, pe 6 iulie 2021, zece persoane au fost confirmate cu această tulpină. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani, iar alte șapte persoane erau din județul Bacău.

bzi.ro

Advertisements

Related posts

Interlopul Adrian Corduneanu își anunță reintrarea în sportul de performanță

Redacția

Peste o sută de copii au fost agresați sexual și alte sute au trăit cel mai urât coșmar! Statistica DGASPC Iași dezvăluie adevărul

Redacția

Măştile de protecţie au dispărut din farmacii. Utilitatea lor, discutabilă

Redacția
Încarcă...