RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii din Pașcani nu eliberează încă rețete electronice

De la 1 iulie medicii pășcăneni ar fi trebuit să elibereze rețetele electronice. În municipiul nostru nu s-a putut face încă acest lucru deoarece sistemul electronic nu este funcțional.Nici farmaciștii nu pot elibera rețetele deoarece nu au intrat în posesia cititoarelor speciale pentru interpretarea codului de bare de pe rețete. De la 1 ianuarie 2013 însă, reţetele vor fi prescrise obligatoriu în format electronic. 

 Pacientul va primi o coală albă cu seria şi numărul respectiv şi cu aceasta se duce la farmacie. Farmacia având un cititor de coduri de bare va descifra de aici, din acest cod de bare medicaţia prescrisă şi va elibera o nouă reţetă de eliberare. Practic certifică faptul că ceea ce a prescris medicul a fost eliberat de către farmacie. Până când problemele sistemului electronic şi cele ale cititoarelor vor fi rezolvate, medicii vor continua să elibereze reţete clasice, astfel că pacienţii nu vor avea deloc de suferit.

 Prescriptorii noștri de rețete au fost la instruire la Iași și s-a căzut de acord ca toată lumea să-și pregătească mai bine tot ceea ce înseamnă logistica. Trebuie să pregătim semnătura electronică și să vedem modalitatea de intrare în sistem. fiecare rețetă trebuie să aibă un număr pentru că sunt formulare cu regim special . Nici farmaciile nu sunt toate pregătite să primească aceste rețete. Încă mai durează, suntem în stadiul de pregătire, va mai dura o lună de zile poate”, ne-a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Județul Iași, pe locul al șaselea după numărul de cazuri noi de COVID

Redacția

Top 10 fructe care te ajută să slăbești

Redacția

Spitalul Municipal Pașcani angajează fără concurs, asistenți medicali

Oana Cordoneanu
Încarcă...