RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medicii de la „Sfânta Maria“ au cumpărat carne de cal vândută în spital

Mai mulţi medici şi asistente care lucrează la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ din Tătăraşi au crezut că, de Sărbători, l-au prins pe Dumnezeu de un picior după ce o femeie care a intrat în spital le-a spus că le poate vinde carne fragedă de viţel la un preţ foarte mic în raport cu cel din comerţ.

A fost de-ajuns ca un doctor să fie interesat şi să cumpere, apoi acesta a anunţat alţi medici şi asistente. Vestea s-a răspândit rapid în spital, iar vânzătoarea, copleşită de atâta cerere, a plecat acasă cu „pa­porniţa“ goală. Potrivit unor surse medicale, medicii şi doctorii au cumpărat carne de la femeia misterioasă la preţul de 12 lei kilogramul. Ajunşi acasă, unii dintre medici şi-au preparat carnea, şi chiar au mân­cat din ea, dar alţii şi-au dat seama că nu este carne de vită, după spuma lăsată în urma fierberii. A doua zi, cei care şi-au dat seama că au cumpărat carne de cal au produs stupoare şi indignare în rândul celor care au mâncat. Cei din urmă au decis să sesizeze poliţia şi au mers glonţ la Secţia 4 Poliţie din Tătăraşi, unde au înaintat o reclamaţie şi au povestit întreaga păţanie. Mai mult, doctorii au adus la Poliţie şi carnea pe care o cumpărase, aşa că poliţiştii au „recuperat“ 17 kilograme de cal, din totalul cumpărat de medici şi asistente. În total, la Poliţie au fost depuse şapte reclamaţii, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru înşelăciune. „Sunt făcute cercetări sub aspectul infracţiunii de înşe­lăciune. Sunt mai multe sesizări fă­cute de mai mulţi medici şi asistente care au cumpărat carne de ca­baline, crezând că au achizi­ţio­nat carne de bovină. Suspectul principal este o femeie, care ar fi din zona Podu Iloaiei, dar care a rămas deocamdată neidentificată“, au precizat surse din cadrul Poliţiei.

Directorul: Facem anchetă

  

Directorul Spitalului „Sfânta Maria“ s-a declarat şocat despre faptul că tocmai medicii s-au aventurat să cumpere carne de origine necu­nos­cută, de la persoane necunoscute, tocmai în incinta spitalului. Doctorul Radu Terinte a precizat că va deschide o anchetă în acest caz. „Este culmea! Am interzis intrarea persoanelor în interiorul spitalului care au obiecte de vânzare. Pro­babil persoana respectivă a intrat sâmbătă sau duminică. În timpul săptămânii nu avea cum. Erau mulţi cei care vindeau până şi len­jerie intimă. Dar să intri cu papor­niţa cu carne în spital şi tocmai me­dicii să fie cei care cumpără, este şocant pentru mine. Suntem foarte supăraţi de acest lucru, şi o să luăm măsuri. Cum să fii medic şi să cumperi carne dintr-o paporniţă?“, s-a arătat revoltat dr. Radu Terinte, directorul unităţii. Acesta a mai spus că nu ştia iniţial de această întâm­plare, dar, după ce s-a consultat cu un alt medic din conducerea spitalului, acesta l-a informat că este în curs de cercetare cazul. „Da, s-a în­tâmplat pe 2 aprilie. Sunt mai mulţi doctori, nu ştiu cu exactitate câţi. În orice caz, poliţiştii ne-au transmis că nu oferim date pentru că este o anchetă în curs. Să lăsăm poliţia să îşi facă treaba, apoi peste câteva zile vom da mai multe informaţii“, a adăugat medicul Terinte.

A tăiat doi armăsari

În ultima perioadă, în judeţ şi municipiu au fost confiscate cantităţi mari de carne de cal care era scoasă la vânzare ca fiind de viţel. Zilele trecute, cei de la Direcţia Sa­nitară Veterinară şi pentru Sigu­ranţa Alimentelor (DSVSA) au confiscat 37 de kilograme de carne de cal din curtea unui ieşean din Hol­boca, pe care mai mulţi ieşeni îl ară­taseră cu degetul că i-a păcălit. Carnea a fost arsă în incinerator, iar mincinosul s-a ales cu o amendă. De asemenea, la sfârşitul lunii martie, în curtea unui locuitor din satul Scobâlţeni, oraşul Podu Iloaiei, inspectorii au confiscat 200 de kilograme de carne de cal, fiind tăiaţi doi armăsari. Bărbatul vindea carnea prin zona Ale­xandru cel Bun ieşenilor ademeniţi cu preţuri foarte mici. „Car­nea de cal nu se deosebeşte la aspect cu cea de viţel. în schimb, după ce începe să fiarbă, cea de cal scoate o spumă albă, iar la gust este dulce“, a spus un medic veterinar.

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Boala limbii albastre închide târgurile de animale din județul Iaşi

Redacția

Turism cu deţinuţi. Condamnaţi din închisorile norvegiene sunt trimişi la muncă în România

Redacția

Pentru a vinde o casa sau un teren va trebuie avizul psihiatrului

Redacția
Încarcă...