NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii de familie vor monitoriza persoanele cu afecţiuni psihice

Persoanele cu afecţiuni psihice vor putea fi monitorizate printr-un proiect al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi. Proiectul echipelor mobile presupune ca persoanele cu astfel de afecţiuni să poată fi monitorizate de către medicii de familie în teritoriu. În acest sens, au fost demarate procedurile privind achiziţionarea prin proiectul Rabla a două autoturisme destinate echipelor mobile.

 „Concret, vrem ca medicul de familie să anunţe personalul medical din cadrul echipelor mobile să intervină în situaţia în care un pacient se decompensează sau nu îşi urmează tratamentul”, a declarat dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”. 

Conducerea instituţiei va iniţia şi o serie de demersuri pentru ca activitatea unităţilor mobile să fie finanţată din fondul asigurărilor sociale de sănătate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

  

  „În acest moment, activitatea echipelor mobile nu este finanţată, singura cheltuială suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii este cea a carburantului destinat deplasării echipelor mobile”, a mai subliniat managerul instituţiei. 

sursa www.ziarulevenimentul.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Gărzile suplimentare, motiv de neînţelegeri între medici. Plata, în funcție de salariul de acum 7 ani

Redacția

Singurul pat liber de ATI COVID-19, din județ, este la Spitalul Municipal Pașcani. Crește incidența cazurilor în oraș

Oana Cordoneanu

Raed Arafat: Valul 2 poate să fie și în vară. Nu trebuie să fim deloc relaxați, deloc neglijenți

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site