NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii de familie, la coada bugetului

Bilanţul anului 2018 este, pentru medicii de familie, unul care dă cu minus. Medicii de familie care asigură interfaţa dintre pacienţi şi sistemul național de sănătate pot spune că au supravieţuit unui an în care asistența medicală primară pe care o reprezintă a fost neglijată, marginalizată și subfinanţată, cel putin asa declara reprezentantii medicilor de familie.

 

  

Medicii de familie aşteaptă ca alocarea financiară în 2019 pentru segmentul de asistenţă medicală pe care îl acoperă să asigure deopotrivă sumele necesare pentru creșterile salariale  impuse prin lege, posibilitatea investiţiilor în echipamente şi personal precum şi creșterea cheltuielilor ca urmare a inflației. De asemenea, ei așteaptă și o reparație, cel puțin parțială, a inechității față de colegii lor din alte segmente ale sistemului național de sănătate.

Medicii de familie din România au funcţionat în 2018 cu un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, în condiţiile în care colegii din unitățile sanitare de stat au beneficiat de finanţări mărite cu până la 100%.

sursa www.telem.ro

Advertisements

Related posts

Un tânăr din Stolniceni Prăjescu a încercat să se sinucidă după o ceartă cu mama sa. A ingerat mai multe pastile, apoi s-a înțepat cu un cuțit în abdomen

Teona Gherasim

Noi detalii înfiorătoare ies la iveală despre cazul femeii moarte după o întrerupere de sarcină

Redacția

Arafat, supărat pe ”cei care urlă să ne spună cum văd ei lucrurile”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site