RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Matematicianul zborului, absolvent al Liceului ”Miron Costin” din Pașcani

,,M-am născut şi am copilărit pe meleagurile bardului de la Mirceşti, iar inspirat de pasiunea colegului meu de bancă pentru aviație, am urmat cursurile Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov, specialitatea-Piloți, după absolvirea Liceului Teoretic ,,Miron Costin” din Pașcani, specializarea Matematică-Informatică.

Cel mai frumos moment din cariera militară a fost atunci când soția și cele două fete au privit de la balcon formația de trei elicoptere constituită pentru trecerea la verticală pe deasupra spitalelor din Bacău și Focșani și lansarea florilor în semn de recunoștință cadrelor medicale implicate în lupta contra COVID-19.

Cel mai dificil și memorabil moment din cariera militară de pilot a fost atunci când, pe traiect, în zborul de instrucție, aflat în perioada de practică la Boboc, am fost întrebat de instructor câteva repere terestre, dar spre dezamăgirea mea și a instructorului, nu îmi luasem harta la mine. Din acel moment îmi iau harta cu mine și atunci când merg cu bicicleta.

Fetele noastre, Cristiana (10 ani), Alexandra (3 ani) sunt foarte norocoase deoarece sunt îndrumate pe drumul spre succes de către doi părinți profesori: (matematica-eu, franceza-engleză- soția).”

  

Căpitan Albert Bălteanu este pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT de la Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău.

sursa facebook/Ministerul Apararii Nationale

Related posts

Achiziții publice în doi oameni, din cinci, la Pașcani. Cum a influențat Guvernul implementarea proiectelor de investiții în municipiu

Răzvan Grecu

CSM Pașcani așteaptă să-și afle adversarii, din noul campionat!

Marius Parteni

Apa potabilă sistată în zona deal a municipiului până mâine dimineață!

Redacția
Încarcă...