NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Măsuri pentru combaterea ambroziei, la Pașcani

Măsuri pentru eradicarea ambroziei, care creează o serie de probleme de sănătate. În cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută, de la sediul administrației locale, primarul Marius Pintilie a făcut un apel la cetățeni, să anunțe autoritățile, dacă există probleme privind această plantă, care provoacă alergii severe.  

”În perioada următoare vom încerca să insistăm foarte mult pe tăiatul buruienilor. Am vorbit cu cei de la sere și cu domnul viceprimar să avem o permanentă prezență în a tăia buruienilor de pe șanțuri, și aici mă refer în special la ambrozie. Dacă cumva sunt zone în care ambrozia este prezentă, în abundență, vreau să fie semnalat acest lucru, vom trimite imediat acolo să rezolvăm problema”, a declarat primarul Marius Pintilie, în cadrul conferinței de presă de săptămâna trecută.  

Advertisements

Conform unor date publicate de Ministerul Sănătății, o jumătate de milion de români sunt alergici la polenul acestei plante.

Multe persoane dezvoltă forme severe, care se complică apoi cu obstrucție nazală, manifestări de astm și sufocare. În unele cazuri, polenul de ambrozie poate provoca șoc anafilactic. Sezonul ambroziei începe în august și durează până în luna octombrie:

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Salariile primarilor din județ. Vezi câți bani încasează pe lună Dumitru Pantazi

Redacția

Noutăți legate de Autostrada A7: Tronsoanele Suceava-Pașcani şi Suceava-Siret vor intra în faza întocmirii proiectului tehnic și studiului de fezabilitate

Redacția

57.000 lei pentru refacerea proiectului privind modernizarea Căminului Cultural Lunca

Marius Parteni
Încarcă...