RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectul a dispus măsuri în județ, pentru prevenirea inundațiilor

Finalul sezonului rece a facut ca autoritatile judetene sa intre in alerta. Administratia Nationala de Meteorologie a aratat ca vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar topirea accentuata a zapezilor poate duce la inundatii. In aceste conditii, reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta au dispus deja luarea unor masuri.

 

“Având în vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca în perioada 5 – 9 martie 2018 tendinta evolutiei vremii va fi de încalzire, precum si ca estimarile meteorologice pentru urmatoarele trei luni prevad cantitati excedentare de precipitatii, în vederea limitarii efectelor unor potentiale inundatii, am transmis la nivelul tuturor unitatilor administrativ-teritoriale din judet un set de masuri care trebuie luate în perioada urmatoare”, a aratat prefectul Marian Serbescu, presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

  

Acesta a aratat si ce trebuie sa faca autoritatile locale pentru a preveni inundatiile. “Trebuie sa fie luate toate masurile ce se impun pentru asigurarea scurgerii apelor pe cursurile de apa permanente si nepermanente în localitati, în zona podurilor si podetelor, sa se asigurare scurgerea apelor pluviale prin santuri si rigole pe raza fiecarei localitati, sa se respecte planurile judetene si locale de aparare împotriva inundatiilor, având în vedere ca acestea contin benzile inundabile pe cursurile de apa, iar în planurile locale de aparare sunt delimitate zonele inundabile atât din revarsari de cursuri de apa, cât si din scurgeri de pe versanti. De asemenea, în planurile locale sunt mentionate podurile si podetele cu sectiuni de scurgere subdimensionate, care necesita supraveghere permanenta pe timpul scurgerii unor cantitati mari de apa”, a mai spus prefectul Marian Serbescu.

Pe langa aceste masuri, autoritatile locale ar trebui sa pregateasca stocurile de materiale si mijloace de aparare împotriva inundatiilor si a formatiunilor de interventie, sa supravegheze permanent iazurile piscicole si sa fie luate toate masurile ce se impun pentru evitarea accidentelor la acestea.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Analiza activității ISU Iași în anul 2023

Redacția

Tătăruși: În conturile Primăriei au ajuns primii bani pentru realizarea drumului Mătioaia – Homița – Moțca

Marius Parteni

Adina Gîrjan, al doilea subprefect al județului Iași

Redacția
Încarcă...