NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Măști, dezinfectant și soluție de curățenie pentru școlile din Tătăruși! Elevii vor fi prezenți la ore în clase

Primăria Tătăruși a făcut în această perioadă, achiziții importante pentru începerea noului an școlar, în condiții de siguranță. Măști, dezinfectant și soluție de curățenie au fost cumpărate din fonduri de la bugetul public.

Reprezentanții administrației locale au mers astăzi la Școala Profesională din localitate, unde au predat 15.000 de măști, 500 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini și 100 litri soluție pentru curățenie.

Regretul șefilor Primăriei este acela că unitatea de învățământ nu a fost încă pregătită așa cum trebuie, iar conducerea școlii și angajații încă fac curățenie în școli, deși au beneficiat de tot ajutorul.

“Toate aceste produse sunt achizționate din banii publici, pentru ca elevii să se întoarcă în siguranță la școală. Activitatea educațională va fi reluată după “scenariul verde”, în majoritatea școlilor din Tătăruși, așa au decis membrii Consiliului de Administrație. Păcat că aici, la școala de centru, încă mai sunt lucruri de făcut. Sperăm că până luni totul va fi rezolvat”, a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.  

Edilul localității își dorește ca învățământul din Tătăruși să înregistreze performanțe, ca în aniI trecuți.

“Elevii școlilor din localitatea noastră, au rezultate foarte bune. În trecut erau pe podium la majoritatea examenelor. Trebuie să le urmăm exemplul”, a mai precizat Iosub.

În finalul întâlnirii de astăzi, primarul Costel Iosub le-a transmis copiilor să aibă un an nou plin de reușite.

Începând cu anul școlar 2020-2021, elevii școlilor din localitate beneficiază de tablete pentru desfășurarea orelor de curs, achiziția fiind posibilă grație unui efort de la bugetul local.

Advertisements

Related posts

Festival folcloric “Joc şi port pe Valea Siretului”, la Răchiteni

Ema Roman

8 cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, premiate la Stolniceni-Prăjescu

Oana Cordoneanu

Casă distrusă într-un incendiu la Hălăucești

Redacția
Încarcă...