NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Măști de protecție importate din China, retrase din spitale pentru că prezintă riscuri pentru sănătate

România retrage de la utilizare un lot de măști importate din China, prin intermediul Unifarm, care prezintă riscuri pentru sănătate.

Măștile poartă denumirea generică ”Daddy Baby” și au fost distribuite în spitale.

După ce la nivel european, ENEA, dar şi autorităţile nationale prin INFOCONS, au emis o alertă privind patru tipuri de măşti, printre care şi această marcă, Unifarm a anunţat toate unităţile medicale unde au fost distribuite măştile să oprească utilizarea.

„Am informat toate spitalele partenere cu privire la acest lucru şi le-am solicitat retragerea acestor măşti în regim de urgenţă, pentru a putea fi înlocuite cu alte măşti conforme. „În acelaşi timp, am solicitat importatorului înlocuirea acestora cu măşti conforme, ca urmare a acestei alerte”, se arată în comunicatul Unifarm, citat de Mediafax.

  

„Acest tip de măşti a fost importat având toate certificatele şi declaraţiile cerute de legislaţia în vigoare, la data contractării lor”, precizează compania. Mai multe ţări au raportat în ultima vreme probleme la echipamentele importate din China.

„În momentul în care a fost primită informarea privind calitatea acestui produs am stopat distribuţia lor. Nu a fost pus în pericol niciun cadru sanitar sau pacient, iar măştile respective au fost deja înlocuite în proporţie de 98%, ultimile bucăţi aflându-se depozitate la unele spitale de unde urmează să fie ridicate şi înlocuite de către CN Unifarm SA.”, se mai arată în comunicatul companiei.

Produsele care prezintă riscuri pentru sănătate sunt incluse în categoria GRAV de către ENEA (sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare şi periculoase al Comisiei Europene) şi INFOCONS (Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor):

Produs: Mască de filtru de particule

Tip de alertă: Grav

Categorie: Echipamente de protecţie

Marcă: Daddy Baby

Tipul/numărul modelului: E-P01L50, FFP2

Contrafăcut: NU

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele

Retenţia de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 49 %). În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi standardul european relevant EN 149.

Măsuri dispuse de autorităţile publice (către: Importator): Marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscurile.

Descriere: Mască protectoare respiratorie din categoria FFP2, pentru filtrarea pulberilor, a polenului şi a bacteriilor.

Descrierea ambalajului: Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conţine 50 unităţi.

Ţara de origine: Republica Populară Chineză

observator

Advertisements

Related posts

Polițiștii sosiți la locul producerii unui accident au descoperit că șoferul trebuia să fie în izolare la domiciliu

Redacția

Un șofer de taxi nu a vrut să ia un copil aflat în scaun cu rotile. Refuzul său a costat 10.000 de lei

Redacția

România pierde o comoară: gazul metan de miliarde de euro din Marea Neagră, blocat offshore

Redacția
Încarcă...