RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mascatii au dat buzna in locuinta unui temut interlop din Iasi care poza intr-un sportiv de succes. Este vorba de unul dintre oamenii de incredere ai clanului Corduneanu – FOTO, VIDEO

In cursul zilei de ieri, politistii ieseni, impreuna cu o echipa de mascati din Cadrul Serviciului de Actiuni Speciale (SAS) Iasi, au descins in mai multe locuri, printre care si casa unui barbat, cunoscut ca apropiat al clanului Corduneanu.

 

Astfel, in cursul zilei de ieri, oamenii legii au descins la trei case si la o sala de antrenament, frecventata de Petrovici Claudiu, care este considerat de foarte multa lume mana dreapta a Cordunenilor. Actiunea politistilor este legata de recentul conflict izbucnit intre membrii clanului Corduneanu si cei ai clanului Tanase.

  

Astfel, oamenii legii il cautau pe cel care a aruncat cu sticle incendiare in casa fratilor Vandam Tanase si Jean Mararasu, zis Braileanu’. In urma descinderilor pe care le-au efectuat politistii, Petrovici Claudiu, principalul suspect, a fost dus la audieri.

“Astazi au fost efectuate patru perchezitii in dosarul penal intocmit sub aspectul infractiunii de tentativa de distrugere prin incendiere. Persoana banuita ca ar fi aruncat cele doua sticle incendiare in curtea locuintei unui barbat, zilele trecute, a fost identificata de politisti si condusa la cercetari in urma acestor perchezitii. In baza probatoriului administrat in cauza, barbatul in varsta de 42 de ani, din municipiul Iasi, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind introdus in arestul IPJ Iasi. Cercetarile continua pentru tentativa de distrugere”, precizeaza Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Acesta este cunoscut in lumea interlopa din Iasi ca fiind o persoana foarte apropiata clanului Corduneanu si ca un luptator de temut. Chiar de pe pagina de Facebook a lui Petrovici se observa afinitatea lui pentru sporturile de contact, acesta lucrand la Federatia Romana de Lupte.

Anuntau o adevarata revolutie si mandate de 25 de ani

Conflictul care a izbucnit intre cele doua clanuri este unul mai vechi. Se pare ca totul a inceput de la o melodie interpretata de manelistul Florin Salam, intitulata “Sa dispara indienii”. Aceste versuri, interpretate de Florin Salam, au fost percepute ca o referire la clanul Tanase. Astfel, de aici pana la un conflict verbal plin de amenintari nu a fost decat un pas.

Imediat dupa ce a aparut videoclipul pe Youtube, Jean Mararasu, zis Braileanu’, fratele mai mic al lui Vandam Constantin, care face parte din clanul Tanase, a postat o filmare pe Facebook, in care ameninta cu acte de violenta membrii clanului Corduneanu.

In filmarea pe care a postat-o pe retelele de socializare, acesta povesteste mai multe incidente in care a fost implicat si Costel Corduneanu si ameninta ca in Iasi va porni o adevarata revolutie, in urma careia se vor da mandate de 25 de ani.

Politistii au intrat imediat pe fir

In acest caz, politistii ieseni s-au autosesizat si au stat cu ochii in patru in aceasta perioada. Surse din cadrul anchetei au precizat ca mai multi ofiteri sub acoperire stau in zonele in care locuiesc membrii celor doua clanuri si sunt dispusi in orice moment sa intervina inclusiv cu mascatii de la Serviciul de Actiuni Speciale, lucru care s-a si intamplat in cursul zilei de ieri.

Deja, pana in prezent, mai multi membri ai clanurilor au fost audiati de politistii ieseni. Ciudat este faptul ca nimeni nu a recunoscut pana in prezent ca intre clanuri ar fi un conflict care s-ar putea termina urat, cu toate ca in filmuletele din mediul on-line amenintarile se vad de la o posta.

Se pare ca intre cele doua clanuri exista un conflict mai vechi, iar din spusele membrilor clanului Tanase, casa in care locuieste Mararasu ar fi fost atacata cu cocktailuri molotov, in seara de vineri spre sambata, insa nu au existat pagube sau victime.

Vezi Video pe Bzi.ro

Related posts

Ce pedeapsă au aplicat judecătorii pășcăneni unui minor de 15 ani, depistat în trafic de polițiști conducând un autoturism

Redacția

Bărbat decedat în urma unui stop cardio-respirator

Răzvan Grecu

Suceava: Șefa Oncologiei de la Spitalul Județean cerea șpagă dublă dacă pacientul suferea de două tipuri de cancer

Redacția
Încarcă...