NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EducațieSănătate

“Masca va fi recomandată în noul an şcolar, nu impusă”, anunţă ministrul Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că în viitorul an şcolar “masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic, scrie News.ro. El recomandă părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară.

Ministrul Sănătăţii a afirmă că elevii “nu vor trebui să facă teste” pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la începutul viitorului an şcolar.

“Cred că părinţii îşi doresc două lucruri: copiii lor să poată să meargă la şcoală, iar prezenţa lor a şcoală să fie cât mai sigură. Sigur, nimeni nu poate să ofere o garanţie perfectă că nu vor fi cazuri de îmbolnăvire, ar fi o minciună, dar important este să fie cât mai puţine, iar dacă un copil este infectat, să stea cinci zile la domiciliu, în izolare. Cred că asta trebuie să fie filosofia”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 

El a subliniat că “masca va fi recomandată, nu va fi impusă” şi nu va fi nevoie de aviz epidemiologic.

Advertisements
Advertisements
  

Alexandru Rafila a recomandat părinţilor care aduc copiii la şcoală cu mijloacele de transport în comun să le dea acestora mască sanitară de protecţie, pentru a evita contractarea virusului care provoacă boala COVID.

observatornews.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Colegiul Tehnic “CF UNIREA” a sărbătorit anticipat Ziua Națională a României

Teona Gherasim

Franţa raportează pentru a doua zi consecutiv peste 3.000 de cazuri noi de infectare

Redacția

Iaşul este pe locul VII în ţară după numărul noilor cazuri de coronavirus

Redacția
Încarcă...