NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Masca obligatorie în Iași, chiar dacă ești singur pe stradă

Masca devine un accesoriu banal de acum. Asta pentru ca in Iasi a devenit obligatorie purtarea ei in spatiile publice chiar daca esti singur pe strada. Pe langa aceasta masura s-au impus restrictii si in privinta teraselor, pietelor si in mijloacele de transport in comun. Daca aceste masuri nu vor fi respectate, cetatenii risca amenzi.

Radu Botez, viceprimar Iasi:

In judetul Iasi, indiferent momentul in care esti pe strada chiar daca esti in comuna x si esti singur pe ulita si nu mai este absolut nimeni decat poate noaptea sau ziua, altfel poti fi atentionat si apoi amendat.

In privinta teraselor din Iasi, acestea raman deschise si dupa ora 23. In schimb, daca nu sunt respectate masurile de siguranta, li se va scurta programul iar ulterior vor fi inchise.

Radu Botez, viceprimar Iasi

La ora actuala terasele sunt deschise si dupa ora 23:00. Noi am facut o propunere, in sensul in care, daca se dovedeste ca dupa ora 23:00 administratorii unei terase nu inteleg sa aiba aceste masuri de siguranta, de distantare, numarul de persoane cat numarul de locuri, daca nu respecta aceste reguli, terasele respective vor avea program pana la ora 23:00 in prima faza si sigur, in faza a doua vor fi inchise.

Radu Botez a mai precizat ca la urmatoarea sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta se vor discuta mai multe masuri privind raspandirea Covid, luand in considerare diverse acitivitati sportive cat si agentii economici privati.

Radu Botez, viceprimar Iasi:

Am facut unele propuneri care vor fi luate in discutie la urmatorul Comitet Judetean si anume am vrut sa nuantam cateva elemente de la activitati sportive, pana la mersul pe bicicleta, l-am propus fara masca, sau pe motoreta. De la agenti economici privati. Ce se intampla daca strandul nu este public, ci este privat, dupa alte reguli, ce se intampla cu terasele private. Deci, toate aceste lucruri am incercat sa le nuantam.

telem.ro

Advertisements

Related posts

(Video) Străzi inundate, copaci căzuți peste mașini în urma ploii la Iași

Redacția

Sfinți cu mască sau doctori sfinți? Afișele care au apărut în Iași și stârnesc rumoare

Redacția

Programul „Casa Verde” mai este disponibil ieșenilor

Redacția
Încarcă...