NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Martorii lui Iehova, la un pas de interzicere în Rusia

Ministerul rus al Justiţiei a depus o cerere la Curtea Supremă pentru ca organizaţia centrală a Martorilor lui Iehova să fie declarată extremistă şi interzisă pe teritoriul Rusiei.

Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al Curţii Supreme a Rusiei. Aproximativ 175.000 de adepţi ai cultului Martorii lui Iehova, 406 organizaţii religioase locale şi 2.500 de grupuri vor fi afectate în cazul legiferării acestei decizii, notează presa rusă. Organizaţia religioasă Martorii lui Iehova a fost înregistrată oficial în Rusia în 1991 şi reînregistrată în 1999. Martorii lui Iehova au fost în ultimii ani atraşi în numeroase procese în Rusia, fiind acuzaţi şi învinuiţi de activităţi extremiste. Potrivit USA Today, procurorii ruşi au tot încercat să scoată acest cult în afara legii, acuzându-l că distruge familii, că este o ameninţare pentru viaţă şi că promovează ura. Organizaţia centrală a Martorilor lui Iehova din Rusia a reacţionat printr-un comunicat de presă în care critică această decizie. „Dacă va avea succes, declaraţia va avea consecinţe dezastruoase pentru libertatea religioasă din Rusia“, se arată în acest comunicat.

sursa www.adevarul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Instructor auto păşcănean, cel mai bun din tot judeţul Iaşi

Ema Roman

Un nou oraș a apărut în județul Iași. Are 200.000 de locuitori

Redacția

Pas important în ancheta morţii lui Răzvan Ciobanu. Expert: „A fost în stare de semicontrol, nici mort sau leşinat la volan, dar nici apt să ştie dacă e pe drum sau nu”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site